Dag 2: Griezeltocht

Deze avond trokken de kinderen de donkere bossen rond Dongen in, waar natuurlijk vele geesten wonen. Er werden groepen verdeeld op leeftijd, waarbij de jongste nog in het licht vertrokken en de oudste pas liepen toen het pikkedonker was. Aan de ene kant schrikken de jongere kinderen zo minder, maar ze zien wel meer van de spoken. Soms was het dan ook meer lachen om de raar verklede mensen dan schrikken.

Er waren veel hulpgeesten ingeschakeld, zodat er met elk groepje een Smurf kon meelopen. Klungel wachtte de kinderen op bij het startpunt. Leerpuntje: kinderen zijn niet onder de indruk van een eng verhaal van klungel, zij nemen iemand die meer ligt dan loopt niet serieus op het gebied van spookverhalen. De eerste act werd door de zus van Dichtsmurf en haar vriend gedaan.

Zij waren gedoemd eeuwig in het bos te blijven als dwaallichten, geesten van overleden mensen, totdat iemand hen kon helpen schaakmat te zetten. De opdracht was goed te doen en na deze act bleef de enge dame in kwestie de groepjes nog even fluisterend achtervolgen, waardoor er de gehele tocht achterom werd gekeken.

De route voerde de kinderen verder naar een moeras, waar enkele duistere figuren opdoken die een moord pleegden. Twee keer lolsmurf bleek ook een leuke act, al schrokken de kinderen wel van degene die uit de bosjes kwam, maar de “hihi” die achter het boegeroep aan kwam was niet zo eng.

Omdat de tocht natuurlijk door dichtbegroeide paden liep werd er stevig gespeculeerd wanneer het volgende spook uit de bosjes zou springen. De kinderen werden dan ook op hun wenken bediend door skeletten en een groot eng roze konijn met toeter, die door velen als engste werd bestempeld.

Achtervolgd door een monnik met alleen een theelichtje werden de kinderen aangevallen door 2 gek geworden meiden die langs hen afrenden. Als finale werden de kinderen opgewacht door een gek met een bivakmuts die enge geluiden maakte en op hen af kwam rennen.

Ook de oudste (lees: stoerste) kinderen zijn af en toe goed geschrokken. Zeker op de terugrit nog, toen Baby in de kofferbak van de auto verstopt lag om ze voor de laatste keer te laten schrikken.

1 Comment

  1. ja dat was doodeng met die kofferbak!

Leave a Reply