De Kampstaf

Klik op de smurf om informatie over het staflid te zien!

babyboerenbrilhippeklungelknutsellolmoppermuziekpotige  
smul smurfin 


baby

Babysmurf

Op de nacht van blauwe maan bracht een ooievaar Babysmurf naar het dorp. Niemand wist waar hij vandaan kwam, maar hij werd onmiddellijk geadopteerd door de Smurfen en gooide hun rustige leventjes helemaal overhoop. Toch hoor je niemand klagen en iedereen is gek op Babysmurf, met al zijn goede en slechte kantjes!

boeren

Boerensmurf

Het platte taaltje van Boerensmurf is niet geschikt voor gevoelige oren. Je herkent hem gemakkelijk aan zijn strooien hoed en groene werkpak. Hij houdt zich niet echt bezig met het leven in het dorp, hij verkiest het gezelschap van zijn sla en groenten.

bril

Brilsmurf

De enige Smurf die alles altijd serieus neemt! Brilsmurf brengt zijn tijd door met anderen de les te lezen en vervelende oude citaten aan te halen. Alles wat Grote Smurf zegt, is heilig voor hem. Hij is ook een beruchte klikspaan, waardoor hij geregeld op zijn kop krijgt. Hoewel zijn vrienden hem leuk vinden, kan hij ook werkelijk onuitsmurfbaar zijn!

hippe

Hippesmurf

 Met een bloem op zijn muts gespeld en een spiegel in hand is Hippesmurf, de Smurf die het meest met zijn uiterlijk bezig is. Hij is verfijnd en gevoelig en brengt zijn tijd door met het praten over stoffen met Smurfin en zijn huid gezond te houden. Wanneer zijn spiegel per ongeluk breekt, is hij meest ongelukkige Smurf ter wereld.

klungel

Klungelsmurf

Als klungelsmurf zichzelf een keer geen pijn doet dan slaapt hij. Natuurlijk doet klungelsmurf niemand kwaad maar het is gewoon lastig voor hem. Deze smurf is zeker wel een doorzettertje.

knutsel

Knutselsmurf

De Smurf die alles kan in het dorp. Hij herstelt niet alleen alles, hij vindt ook 1001 toestellen uit: een robot, een vliegtuig, een treintje en zelfs een toestel dat regen en blauwe hemels kan smurfen. Omdat hij altijd aan het werk is, kan je hem herkennen aan zijn blauwe werkpak en het potlood achter zijn oor.

lol

Lolsmurf

Het enige waar deze Smurf voor leeft, is grappen uithalen. Hij deelt cadeautjes uit die ontploffen in het gezicht van diegenen die zo dwaas zijn om ze aan te nemen. En dat is nog maar één van de ontelbare streken die hij uithaalt. De Smurfen worden soms een beetje boos op hem, maar vergeven hem deze karaktertrek… Vooral wanneer een van zijn grappen mislukt en het hun beurt is om te lachen.

mopper

Moppersmurf

Moppersmurf is de chagerijnige smurf van het stel. Hoe dit komt weten de rest van de smurfen ook niet. Mopper haat veel dingen maar kan stiekem ook lief zijn. Maar dat haat hij ook.

muziek

Muzieksmurf

Muzieksmurf is een echte muziekliefhebber en speelt op elk instrument dat hij te pakken krijgt. Jammer genoeg krijgt hij er enkel vaak oorverdovende KRRRAAAKENDE en PIEEEEPENDE geluiden uit, tot groot afgrijzen van zijn dorpsgenoten. Zelfs een muziekdoos speelt vals wanneer het in zijn handen valt!

potige

Potige Smurf

Een naam die bij zijn karakter past! Potige Smurf is makkelijk te herkennen aan het getatoeëerde hartje op zijn arm. Hij houdt zijn conditie op peil door zowat elke sport te beoefenen die er bestaat. Als er iets moeilijks moet worden gedaan, kan je op hem rekenen. Hoewel het een beetje een ongelikte beer is, staat hij altijd klaar om een handje toe te steken.

Ruimtesmurf

Ruimtesmurf

Ruimtesmurf is de enige smurf die het ooit heeft aangedurft om de ruimte te gaan verkennen. Zijn ontmoeting met de smurfen van andere planeten heeft zijn leven op zijn kop gezet. Met zijn ruimtepak en zijn raket is hij altijd startklaar om nog meer onbekende werelden te verkennen.

smul

Smulsmurf

Smulsmurf is natuurlijk altijd herkenbaar aan de koksmuts. Met het lekkere eten dat deze smuf kan bereiden verbaast deze smurf de andere smurfen elke keer weer, de smurfen kunnen er dan meestal ook geen genoeg van krijgen. Al zijn de taarten van smulsmurf nog al eens slachtoffer van de grappen van lolsmurf.

 smurfin

Smurfin

Smurfin werd oorspronkelijk geschapen door de verschrikkelijke tovenaar, Gargamel, om de Smurfen in narigheid te brengen. Met haar grote neus en wilde kapsel zag ze er in het begin niet uit. Maar met zijn toverkunsten en kennis vormde Grote Smurf haar om in de aantrekkelijke Smurfin die het hart van elke Smurf sneller doet slaan. Ze is er een uit duizenden, met haar vrouwelijke elegantie en frivoliteit. Ze kan ook zich ook als een echte vrouw gedragen en met de gevoelens van haar vriendjes spelen.

Speursmurf

Speurder is een Smurf die goed is in speuren. Hij is te herkennen aan de oranje/rode veer in zijn muts en houdt van het buitenleven.

terug naar boven