Dag 2: Huis vol geheimen

Toen de kinderen terugkwamen op de blokhut liepen er ineens allemaal vreemde figuren rond.  Het bleek dat er allemaal personen van buitenaf zich op het kampterrein gemeld hadden. Magische figuren. Elk van hen had een probleem dat de groepjes op moesten lossen. Ali Baba had bijvoorbeeld het probleem dat zijn spreuk om de deur open te maken niet meer werkte. Hoe moest de deur nu open? Het was aan de kinderen om Ali Baba te helpen een toverspreuk te verzinnen zodat hij weer bij zijn schatten kon.

Na een aarzelend begin begon het na een half uurtje bij de eerste groepjes te dagen wat de bedoeling was en werden de pagina’s rap verkregen en weer omgewisseld voor de felbegeerde puzzelstukjes. Indien de groepjes ze alle 7 hadden verzameld, konden ze namelijk de puzzel leggen die het mysterie zou oplossen. Uiteindelijk bleek dat de magische opgegeten boterhammen het creatiefste groepje was en het eerste de puzzel opgelost hadden. Daarmee scoorden ze andermaal de volle 10 punten. 

HBGTMMEM

5

De magische schaakstukken

6

The lords of the magic

8

De gekke gnarfs

9

The magic hunters

7

De magische opgegeten boterhammen

10

Leave a Reply