Dag 2: Spons – Water – Vuur

Bij het spel spons-water-vuur moeten kinderen met kaartjes met daarop een spons, water of vuur rondrennen. Ze moeten elkaar tikken en elkaars kaartje laten zien. Daarbij wint spons van water, want een spons neemt water op. Water wint van vuur omdat water vuur blust. En vuur wint van spons omdat de spons dan verbrandt. Hetzelfde dus als steen-papier-schaar.

Er werd een mooi groot park opgezocht en de groep werd in tweeën gedeeld. Daarna mochten de kinderen fijn rond gaan rennen om zoveel mogelijk kaartjes van de tegenpartij te verzamelen. Hoewel er wel een paar kinderen waren die toch liever lekker onder een boom gingen zitten, was de meerderheid erg fanatiek bezig om kaartjes te scoren. Na twee keer een kwartier hollen, tikken en kaartjes uitwisselen had de meerderheid er nog geen genoeg van en wilden de meesten nog wel een ronde doen. Maar helaas was het toen alweer tijd om terug te keren naar de blokhut om meteen door te gaan met het volgende spel; Het Huis vol Geheimen… 

Leave a Reply