Kempenkamp 2008: Dag 6: Spooktocht

Op een kamp met als thema ‘griezels en monsters’ kan natuurlijk een goede spooktocht niet ontbreken. Dus ook nu was deze van de partij. Net toen we wilden gaan beginnen met de spooktocht kwam de regen echter met bakken uit de lucht, waardoor we eerst maar wat andere spelletjes gingen doen, zoals ‘in de sloot / op de oever’ en de stoelendans.

Ondanks de regen zijn de kinderen groepje voor groepje de bossen in getrokken, om daar ‘afstand te doen van hun ziel’. Het eerste groepje bestond uit Marc en zijn angels, ofwel Marc, Joyce, Wendy, Karen, Clem en Vivian. En natuurlijk liep lolsmurf mee om de bange kinderen op te vangen. Mochten zij het overleven konden zij hun ziel weer ophalen bij de administratie of even bellen met de hellpdesk (0900-666).

Om te beginnen kwamen zij bij het ‘lakenspektakel’ aan. Achter het laken werd hier een korte voorstelling gegeven met een grote hakbijl.

Vervolgens kwamen zij onder anderen langs een grafdelger die bezig was een bebloede zak te begraven. Waarschijnlijk waren dit de restanten van het slachtoffer van dracula die zij later tegen kwamen (of ten minste zijn verlaten kist). Ook hing hier een mooie constructie waar het zogenaamde ‘witte wief’ naar beneden kwam vliegen. Bij het eerste groepje liepen hier de ‘helden’ Karen en Smurfin voorop.De groepjes liepen vervolgens door naar de heksenkring, waar een drietal heksen een brouwsel aan het maken waren en nog wel wat vlees konden gebruiken… het liefst kindervlees. Bij de heksenkring aangekomen was het eerste groepje bijna Vivian kwijt. De heksen hadden haar namelijk uitgekozen als avondmaaltje in hun soep. Gelukkig had Vivian die dag Boeruh-sla gegeten waardoor de heksen haar niet wilden opeten. Gelukkig konden we toen weer met de hele groep doorlopen.

Na deze heksen kwamen zij ‘De Dood’ tegen die ze nawees totdat ze zich dood schrokken van het monster wat ze ineens in de rug sprong.Vervolgens was het een kort stukje wandelen voor ze onze geflipte professor tegenkwamen die het zo nodig vond om zijn vriendje Frankenstein tot leven te wekken. Deze Frankenstein liet onze smurfin overigens nog erg schrikken, door van achter aan te komen lopen en haar ineens bij de schouders vast te pakken (best knap nog voor een ex-Klungel ;)).Ten slotte mochten ze een flink stuk wandelen door een dichtbegroeid stukje bos om vervolgens te stuiten op ‘Het donkere woud’. Dit stukje bos was zo donker dat toen de smurfen het gingen lopen om te oefenen (zonder zaklamp) zelf al bang werden. Gelukkig konden de kinderen het stukje bos met een gerust hart betreden met Bassie en Adriaan op de achtergrond (nummer was bekend geworden via The Excorcist :)).Na deze ontspannen wandeling werden de kinderen weer teruggebracht naar de blokhut, waar ze heerlijk hebben geslapen.Graag wilden de smurfen nog wel alle mensen van buitenaf bedanken voor hun hulp tijdens deze spooktocht, zonder hen was het zeker niet gelukt. Buiten dat hebben zij 3 uur in de regen gestaan om de kinderen zoveel mogelijk te kunnen laten schrikken:Joyce – LakenspektakelDennis – LakenspektakelBart – Schrikmoment 1Mark – GrafdelgerFrans – DraculaLisette – Heks 1Janneke – Heks 2Ellen – Heks 3Thomas – Schrikmoment 2Coen E. – De DoodDirk – Schrikmoment 3Coen W. – Geflipte professorTom – FrankensteinAllemaal heel erg bedankt!

1 Comment

  1. Geen dank hoor 🙂

Leave a Reply