Kempenkamp 2008: Dag 3: Vijf tegen vijf

Na de lichamelijke inspanning van het levend stratego werd het weer eens tijd om de hersens en het geheugen te testen. Dit jaar stond als quiz “vijf tegen vijf (of vier tegen vier, vijf tegen vier, maakt allemaal niet uit..)”  op het programma.

Telkens twee teams namen het tegen elkaar op om in verschillende categorieën een top 5 te benoemen. Zo moesten de kinderen om beurten antwoorden op de vraag ”noem de grootste steden van Nederland” of “noem de vijf leukste liedjes van K3”. Vaak ging het mis als er nog maar een mogelijkheid over was, je mocht namelijk drie keer verkeerd gokken, daarna ging de vraag over naar de tegenpartij die dan onderling mocht overleggen om een van de ontbrekende antwoorden te geven… Moet je maar net even weten dat Brazilië het 5e land van de wereld is in oppervlakte!

De Chess Playing Deamons probeerde Olivier van de Horrorkids op het verkeerde been te zetten door allerlei landen als Luxemburg en België te roepen, toen hij een van de grootste landen moest noemen. Olivier was niet van de wijs te brengen, en riep: “Canada!” wat natuurlijk goed was.Soms was het puur gokken… Er zat een vraag bij over smurfen die 3 jaar geleden mee gingen, en ja als je zelf toen nog niet meeging wordt het natuurlijk wel een beetje moeilijk.. maar gelukkig zat er in elk groepje wel iemand die toen ook al meeging…Sebastiaan moest als eerste antwoord geven op de vraag “noem de beste vijf voetbalteams uit Nederland van het afgelopen jaar”. Dat kon er maar een zijn: DVS uit Aalst!!!Marc was even over de vraag “Wat vinden de kinderen de leukste (feest)dag in Noord-Brabant?” na aan het denken. Toen dacht ie na over wat hij de leukste dag van het jaar vond en antwoordde: “Mijn verjaardag!” Natuurlijk schreef “Leontien” Lolsmurf ook als nummer 1 antwoord “Marcs verjaardag” op.

Na vijf rondes was er een duidelijke overwinning voor “The death body hunters”. De rest volgde op afstand…

Groep Punten
Groep 1: The death body hunters 10
Groep 2: The chessplaying deamons 8
Groep 3: Het team van Arno 5
Groep 4: Scream 4
Groep 5: De schakende skeletten 6
Groep 6: Horrorkids 3

  .

Leave a Reply