Kempenkamp 2008: Dag 4: Dobbelschaak

Door de ochtendgymnastiek op de vroege morgen waren de kinderen helemaal in vorm voor het actieve schaakspel van de ochtend. De tafels werden aan elkaar geschoven, de dobbelstenen uit de doos gehaald en het schaken kon beginnen. Marc verdiende met het opzetten van de schaakstukken 7,5 minuut extra opblijftijd voor vanavond. Ieder groepslid gooit om de beurt de twee dobbelstenen en sprint dan naar het bijbehorende schaakbord.Schoenen vlogen door de eetzaal en ook de slippers werden uitgeschopt om maar zo snel mogelijk naar het bord te rennen. Vooral de lopers en de dames vlogen van de ene kant van het bord naar de andere kant. Soms werd gekozen om eerst het stuk te slaan dat de eigen koning aanviel in plaats van gewoon zelf de partij te claimen. Bij Scream duurde het drie zetten voor Daan ook even naar de stukken van de tegenstander keek en de partij zo kon claimen. 

 Na vijf rondes kwam er een duidelijke winnaar naar voren. Dit waren wederom “The death body hunters”.  

Groep Punten
Groep 1: The death body hunters 10
Groep 2: The chessplaying deamons 6
Groep 3: Het team van Arno 8
Groep 4: Scream 4
Groep 5: De schakende skeletten 8
Groep 6: Horrorkids 7

Leave a Reply