Kempenkamp 2003 dag 7

Vrijdag 25/7/2003

Een dag vol feest…

Alles Andersom???
Goede avond kinderen, Opstaan! Het is tijd om tanden te poetsen! Dit is het eerste wat de kinderen te horen kregen deze dag. Wel heel erg vreemd. Het zou echter nog veel gekker worden…

 

Op weg naar het tanden poetsen kon je een aantal hele vreemde smurfen zien. Alle Smurfen hadden andere hesjes aan en ze droegen deze ook nog eens verkeerd. Verder was het openluchtbord wel heel gek opgezet.

 

Na het tanden poetsen mocht je naar de eetzaal. Je kon de disco muziek al; van verre horen. Aangekomen in de eetzaal stond er chips klaar en kregen alle kinderen cola of sinas. Zijn alle Smurfen nu gek geworden of wat is hier aan de hand???

De uitleg kwam nu echter snel. Het ging om een wens. De bedoeling was dat alles nu een keertje omgekeerd gebeurde. De smurfen deden dat natuurlijk op hun eigen manier en maakte hier direct misbruik van. Er waren een aantal kinderen die een verwendag gewenst hadden. Dat kwam goed uit, want de Smurfen wilde zelf ook wel een keertje verwend worden. Alle verwenners moesten naar voren komen, want er waren heel wat Smurfen die de schoenen niet gestrikt hadden. Dat werd strikken dus voor de verwenners!

Groepsfoto’s
Er waren nog gen groepsfoto’s gemaakt en nu iedereen een shirt had moest het dan toch echt gaan gebeuren. Het was wel een hele klus, want met 53 man op de foto valt niet mee…

 

Voetballen!!!
Vandaag was de dag van de wensen. Zo waren er een paar kinderen die tegen de Smurfen wilde voetballen. Omdat alle kinderen tegen de smurfen wel heel oneerlijk zou zijn, deden er toch een aantal kinderen met de Smurfen mee. Als snel ging het er fanatiek aan toe. De Smurfen bleken echt niet kansloos. Voordat de kinderen een kans kregen om te scoren hadden zij al twee doelpunten gemaakt! Toch kwamen de kinderen goed terug en wisten zij ook diverse malen te scoren.

Kusjesdans
Een andere wens kwam van Brigitte Paridaans. Zij wilde een kusjesdans zien. Dat kon geregeld worden. Al snel stond een hele groep in een cirkel opgesteld met Surfsmurf in het midden,. want hij moest van Brigitte beginnen. De kusjesdans had een aantal hele leuke momenten. Vooral het Enthousiasme waarmee Sjoerd Paridaans meedeed viel op…

Op de vraag wat Brigitte van de kusjesdans vond antwoordde ze als volgt:

De kusjesdans was niet helemaal zoals ik wilde. Ik wilde dat alleen de leiding de kusjesdans zou doen, EN… SJOERD, dat leek mij wel geinig maar ik had het niet opgeschreven dat alleen ons sjoed mee mocht doen. Ik zou dan ook graag foto s maken maar da was ik vergeten op te schrijven.

Maarja!

Het was zo ook wel goed hoor. Ik heb daarmee ook veel gelachen! Hoe ons Sjoerd er bij stond! Het was wel iets voor sjoerd.

En hoe verlegen ze waren als ze in het midden stonden!

Groetjes Brigitte

Pannenkoeken eten
Brullie heeft goed opgelet tijdens het pannenkoeken eten. Wie zou er de meeste pannenkoeken op hebben? Hier volgt zijn verslag.

Stan had – naar verluidt – de meeste pannenkoeken op (9 stuks maar liefst).
8-jarige Ariane at vrolijk zeven pannenkoeken, maar behoefte aan een toetje had ze daarna niet meer. Pannenkoekenbakker Mopper zou er niet mee kunnen leven als zij meer pannenkoeken op zou hebben dan hij. Hij moest en hij zou er ook zeven eten. Na zes pannenkoeken nam hij wel vast het toetje, om vervolgens al mopperend de zevende pannenkoek op te eten. Deze rare volgorde (na een omkeerochtend sta je nergens meer van te kijken) had hij bedacht omdat het toetje er wel tussendoor zou wegglijden. Nu wist hij zeker dat er na die laatste pannenkoek niks meer bijhoefde en zich tot aan zijn keel kon vol-eten. Helaas lukte het de Smurfen niet – benieuwd als ze waren naar de blik in de ogen van Mopper – Ariane over te halen om aan nog een pannenkoek te beginnen…

Overigens vindt Mopper dat hij dit eetfestijn gewonnen heeft: “Mag ik er even bij vermelden dat ik dus mooi wel gewonnen heb aangezien Ariane dr toetje niet op had…”. Wij Smurfen zijn het natuurlijk niet met hem eens. Een toetje is immers geen pannenkoek!

Aktieschaak
Na een week vol sport en spel hadden onze Kempenkampertjes nog voldoende energie over om iets aktiefs te doen. De smurfen hadden even overleg. Wat kunnen we doen om alle Kempenkampertjes nog eens lekker te laten rennen… Het antwoord kwam snel: Aktieschaak!
Alle tafels van de blokhut werden verzameld en er werden vier rijen tafels buiten klaargezet. Even werd er nog geklaagd dat het zou kunnen gaan regenen, maar Grote Smurf verzekerde ons dat ze ervoor had gezorgd dat het droog zou blijven.

 

Toen alles klaarstond en iedereen bij de juiste tafel was gaan staan, telde Klungel af (zonder dat er iets fout ging dit keer…) en er kon gestart worden. Na het geluid van de eerste rollende dobbelstenen begon het sprinten. Welk team zou het lukken de meeste partijen te winnen… Het bleek heel spannend te zijn, want in de eerste ronde werd met zeer kleine verschillen bepaald welk team won.

  

Wat direkt opviel was het fanatisme waarmee De Boefjes dit spel speelden. Het leek bij hen wel een spelletje Ren je rot. De Boefjes wisten dan ook veel partijen te winnen en stonden al heel snel bovenaan. Vooral de inzet van 134105 viel erg op. Zij had vooraf gemeld niet meer zo te willen rennen. Dit moet een afleidingsmanoeuvre geweest zijn…

 

Na vier ronden bleken De Dieven ook nog een verrassing in petto te hebben. Zonder echt op te vallen is het ze gelukt om naast De Boefjes te komen. Hierdoor wonnen Zowel De Boefjes als De Dieven dit spel. Iedereen was na dit spel moe. Het rennen heeft dus zijn werk gedaan…

Score Aktieschaak

De Dieven      10
De Boefjes     10
De Zware Smurfen   9
Onbekend       8
De Schaakmaffia   7
De Detectives    6
De Blauwe Bende   5
De Criminelen    4

De Bonte Avond
Het is elk jaar weer een succes. De bonte avond laat altijd weer verrassende momenten zien. Ook dit jaar waren er weer veel leuke stukjes.

De Schaakmaffia
De Schaakmaffia mocht deze avond als eerste laten zien wat ze bedacht hadden. Het leek hen wel leuk om de Smurfen eens op kennis te testen. Een kwis moest bepalen wie nou eigenlijk de slimste Smurf was.
In groepjes van drie werden de voorronden gespeeld. Uiteindelijk speelden Lollie, Grote Smurf en Knutsel de finale. Knutsel had al snel een aantal vragen goed, maar de eindsprint van Lollie was ook niet mis. Een zeer fraaie tekening van Surfsmurf leverde haar het laatste punt op. Toch bleek Knutsel net iets meer punten te hebben en werd hiermee de slimste Smurf. Dit kon natuurlijk alleen maar gebeuren omdat Surfsmurf niet meedeed…

De Dieven
Een bankoverval was het thema van het stukje van De Dieven. Dit bleek het stukje met de beste special effects te zijn. Mark Tilburgs had bedacht dat alles er heel echt uit moest zien, dus toen hij gearresteerd werd en op de grond viel kreeg hij spontaan een bloedneus. Klasse geacteerd Mark!

 

De Zware Smurfen
Ook hier weer een heel origineel stukje. Er werd een soort Olympische Spelen voor Smurfen uitgebeeld. Smurfische Spelen dus. Een aantal smurfen deden aan hardsmurfen, kogel smurfen en hoogsmurfen. Babysmurf was telkens de beste omdat klungel Klungelde en Luilak overal ging slapen. Bovendien hadden Mopper en Potige overal pech. Baby vond dit alles wel leuk en lachtte aan het einde iedereen uit. Er werd afgesloten met het volkslied van de Smurfen.

 

Onbekend
Deze groep liet een ontvoering zien. Vlak voor de ontvoering hoorde je een politiebericht. Dit kwam echter te laat om de ontvoering te voorkomen. Na de ontvoering werd het strafblad van de schurk aan de hele zaal getoond. Daar waar de slechterik uit het vorige stukje geholpen werd toen hij gewond was, had de slechterik uit dit stukje minder geluk. Hij werd nadat hij gepaktr was een kopje kleiner gemaakt. Net toen iedereen dacht dat het ergste weer voorbij was volgde er weer een politiebericht.

 

De Detectives
Deze groep liet een idols competitie zien. Drie dappere kandidaten lieten zien hoe goed ze zingen konden. Het eerste talent dacht slim te zijn en schakelde de hulp van Mopper in. Deze bracht echter een veel te vrolijke versie van “Klein, klein kleutertje” ten gehore. Kansloos dus voor een overwinning. Als tweede kwam het talent Suzie naar voren. Ze bracht een hele gevoelige versie van “Ik wou dat ik jou was” ten gehore. Door de goede act viel het nauwelijks op dat ze wel heel zacht zong. Als laatste liet Wietse van zich horen. Hij zong uit volle borst “Binnen”. Ook zeker geen slechte prestatie. Toch gaat het bij Idols zoals het hoort: het optreden is belangrijker dan de zangkwaliteiten dus won Suzie met gemak…

 

De Blauwe Bende
Ook hier kregen we een ontvoering te zien. Dit keer echter van een muziekgroep. Twee schurken vermomd als muzikanten ontvoerden een muziekgroep om losgeld te krijgen. Natuurlijk kwam alles uiteindelijk weer goed. Het meest opvallende van dit stukje blijft toch wel het optreden waarin Sjoerd zich helemaal liet gaan. Hij had de Idols competitie van het vorige groepje dan ook met gemak gewonnen.

 

De Blauwe Bende
Het was weer tijd voor een soort kwis. Hiervoor waren twee smurfen nodig. Dit werden Lollie en BRULlie. In een TV programma kregen zij allemaal vragen die ze moesten beantwoorden. Andere konden dan raden wat Lollie en BRULlie zouden antwoorden. Om ervoor te zorgen dat onze twee beroemdheden niets kon overkomen liep bewaakster Kelly rond. Zij hield goed in de gate of er iets gebeurde.

 

De Boefjes
De Boefjes mochten de Bonte Avond afsluiten. Ook zij hadden een kwis in elkaar gezet. Iedereen mocht nu meedoen. Eén voor één werden er smurfen nagedaan. Wie dacht te weten om welke smurf het ging mocht dit roepen.

 

Score Bonte Avond

De Detectives    30
De Zware Smurfen  27
De Boefjes     25
De Blauwe Bende   22
De Dieven      19
De Criminelen    19
Onbekend      16
De Schaakmaffia   14

Het grote Nooit Meer Terug lied van Mopper & BRULlie
Mopper en BRULlie hadden nog iets in petto voor ons op deze Bonte Avond. Ze waren al maanden bezig met de voorbereidingen voor hun grote optreden. Het werd dan ook een groot succes. Het gerucht gaat inmiddels dat Mopper En BRULlie willen gaan toeren door het land. Wie weet kom je zo nog eens tegen op feestjes en partijen…

Je kunt hun optreden nu ook bekijken.

We willen jullie natuurlijk de tekst van het grote Nooit Meer Terug lied niet onthouden.

Het is weer vrijdag, het kamp is voorbij
Dat komt nooit meer terug
Ik ben niet verdrietig, ik ben niet echt blij
Dat komt nooit meer terug

Baby en Muziek op vakantie
En gingen daarom niet mee
Kelly werd Baby, één dag was genoeg
Die zien we nooit meer terug

Grote en Lange, die gaan op reis
Die zien we nooit meer terug
Vorig jaar, was vrijdag er nog
Die zien we nooit meer terug

Jullie waren dit jaar op strafkamp
Vanaf morgen zijn jullie vrij!
De smurfenpolitie die is opgepakt
Die zien we nooit meer terug

Tien jaar kamp, hoe hou je het vol
Dat komt nooit meer terug
We hebben er drie, worden te oud,
Die zien we nooit meer terug

Joep is verlegen begonnen,
Maar is nog altijd sociaal,
Hij werd op een blaadje aan Lange gebracht
Die zien we nooit meer terug

Paul aan ‘t eten, gestikt van de lach
Die zien we nooit meer terug
Eelco werd door Mopper gevolgd
Die zien we nooit meer terug

Dit was ons kamp, we zeggen houdoe
Dat komt nooit meer terug
Ons gebrul en gemopper, jullie zijn het nu moe
Dat komt nooit meer terug
Jullie hebben naar ons geluisterd,
Wij vonden jullie heel lief (nee, echt!)
Als we nu zeggen, het was eens maar nooit weer
Komt het nooit meer terug

De disco…
Na de Bonte Avond is het tijd voor… de disco!!! Alle stoelen aan de kant, muziek aan en dansen maar! Al gauw is de hele blokhut een feesttent geworden. Buiten word er ondertussen gewerkt aan een vuurtje voor het spekkies roosteren.

 

Binnen heeft Knutsel ondertussen plaats genomen achter de apparatuur en is bezig met het selecteren van de meest uiteenlopende vrolijke muziek. Ze krijgt daarbij assistentie van verschillende kinderen en Smurfen.

 

Terwijl Roy nog een slokje drinken neemt is het op de dansvloer enorm druk geworden. Iedereen heeft lol en zelfs de Smurfen durven het aan om de dansvloer te betreden. Dit tot groot vermaak van veel kinderen…

 

Dat je op een dansvloer meer kunt doen dan gewoon dansen bewijzen Tom en Sanne al heel snel. Het paardje rijden wordt opnieuw ontdekt. Het duurt niet lang of ook Joep is het slachtoffer van een aantal kinderen. Hij heeft hier echter geen problemen mee en sjouwd met meerdere kinderen op z’n rug vrolijk rond…

 

Dan klinkt er opeens “Summer nights” en “You’re the one that i want” uit de luidsprekers. Mopper grijpt dit moment aan om zich helemaal te laten gaan. Hij was vanavond helemaal in z’n element. Wat echter nog meer opviel was een helemaal ontketende Sanne. Luid meezingend had ze de grootste lol want Grease is toch wel gaaf! Alle Smurfen waren verbaasd: voor de eerste keer op kamp en nu al helemaal weg van Grease??? Dat geeft mogelijkheden voor de komende jaren!

Naarmate het later werd begon bij sommige kinderen en Smurfen de vermoeidheid toe te slaan. Terwijl Brigitte nog even poseerde voor de camera van Surfsmurf leek het alsof Joep op instorten stond. Hij had dan ook zowat alle kinderen al een keertje op zijn rug gehad…

We beleven met z’n allen een fantastische avond, maar langzamerhand vallen de Smurfjes om van slaap. De hoogste tijd dus om het laatste nummer op te zetten. Terwijl Phil Collins uit volle borst aan het zingen is krijgen sommige kinderen in de gate dat het er bijna op zit. Als de laatste tonen van het laatste nummer geklonken hebben gaat het licht weer aan. De avond is voorbij. Dit tot ongenoegen van sommige Kempenkampertjes…

Langzaam gaan alle kinderen naar bed. In slaap vallen zal vandaag geen probleem zijn, daarvoor hebben de kinderen een veel te aktieve dag gehad. De Smurfjes moeten nog even opblijven, want zij mogen gaan nadenken over wie de Bonte Avond gewonnen heeft. Dit zal morgen bij het ontbijt bekend moeten zijn…

Leave a Reply