Kempenkamp 2003 dag 6

Donderdag 24/7/2003

Meer Blauw op straat…

Dropsmokkelen

Voor criminelen, door criminelen

Het was wel eens genoeg geweest met het doorzoeken van kleren en schoenen. Daarom werd het smokkelspel in een nieuw fris jasje gestoken. De smokkelwaar bestond uit muntdrop. De drop was in verschillende waarden door elkaar gemengd in een grote bak gedaan en daar werd door Brullie een willekeurig dropje uitgevist tegen betaling van 2 smeurfo. Een lijst werd afgetekend en de tocht door het door smurfenpolitie gecontroleerde gebied kon beginnen. Doel was Surfsmurf die op een bankje op een speel veldje zat. Daar werd de winst uitgekeerd die afhankelijk was van het aantal keren dat je gevangen was. Maar werd je onderweg te vaak gepakt voor de waarde van je muntje, kon je het meteen op eten!

 

De overtocht was vol gevaren… De eerste paar straten werden bewaakt door Smul en Mopper die allebei een heel aardig sprintje konden trekken. Dreigde iemand te ontsnappen dan was er altijd nog Grote Smurf die achter een bosje of schutting lag te loeren op passerende smokkelaars. Wanneer je dat had overleefd was het nog niet voorbij. Halverwege maakte Lollie en Klungel het je moeilijk en daarna kwamen nog een paar goed geplaatste hinderlagen van Knutsel en Smurfin.

Toch werd er veel drop over gesmokkeld en ieder kind had winst gemaakt. Vele smeurfo’s rijker verlangden de kinderen naar het middageten.

Smulsmurf

Score Smokkelspel

De Detectives    10
Onbekend       9
De Dieven      8
De Blauwe Bende   6
De Zware Smurfen   4
De Schaakmaffia   4
De Boefjes      2
De Criminelen    2

Groot Doorgeefschaak
Stel je eens voor dat we met z’n allen tegen elkaar spelen. Nou dat kan met groot doorgeefschaak. Twee teams van 22 spelers namen het vandaag op tegen elkaar. Iedereen werd in een grote kring neergezet en er kon gestart worden. Wie zou er gaan winnen? De binnen of de buitenkant? Er werden in totaal drie ronden gespeeld. Elke ronde werd er met anders samengestelde teams gespeeld. Meestal was het heel spannend welk team er ging winnen. Alleen de laatste ronde was er een groter verschil. Toen won de buitenkant met 13-4.

 

Score Groot Doorgeefschaak

De Zware Smurfen  10
De Dieven      9
De Schaakmaffia   9
Onbekend       8
De Boefjes      6
De Blauwe Bende   5
De Detectives    5
De Criminelen    4

De barbeque
Smullie en Mopper waren weer bezig om er iets mooi’s van te maken. Hieronder kun je zien hoe hard ze aan het werk waren. Een echte barbeque met lekker vlees, salade en heerlijke verse groenten was het resultaat. Voor iedereen waren er hamburgers en worstjes. Na twee stukken vlees waren er nog steeds kinderen die honger hadden, dus een derde ronde vlees was dan ook het gevolg. Vooral Smullie’s worstjes waren erg in trek…

Rode Draadspel (vervolg)
Op donderdagavond kwam er schot in de sloten-kraak-zaak. Elke groep had net voor de spellen van woensdag en donderdag in totaal 8 sleutels weten te bemachtigen. Toen alle corveetaken er (eindelijk) opzaten, kon geprobeerd worden de sloten te openen. De Zware Smurfen haalden hier drie punten mee binnen. De Boefjes deden hun naam eer aan en gingen er met 5 punten vandoor. De Blauwe Bende bleek de meest waardevolle sleutel te hebben waarmee het 10 punten-slot open ging. Toen werd het geploeter, de omkoperij en het gesleutel van de hele week beloond: EINDELIJK ging de kist open. Maar ook hierin zat weer een nieuwe uitdaging: een kluisje dat geopend moest worden. Gelukkig bleek Onbekend hiervoor een sleutel in bezit te hebben. De schatkaart die tevoorschijn kwam leidde naar – nee hè! – weer een nieuwe schatkist. De Boefjes, na zo’n hele week crimineel kamp wel geoefend in het kraken van sloten – openden het kistje en vonden daarin een interessante aanwijzing. In een van de boevenwagens lagen drie vuilniszakken. Weer op het veld bij De Blokhut kwam er voor iedereen een Kempenkamp T-shirt tevoorschijn met de toepasselijke slogan ‘Meer blauw op straat’. Enkele hiervan zijn blijkbaar echt op de groei aangeschaft dus onze crimineeltjes kunnen nog jaren achter de tralies blijven. Het gerucht gaat echter dat sommigen strafvermindering kunnen verwachten (dat kan toch niet wegens goed gedrag zijn?!)… of misschien volgt er wel een generaal pardon!

Sophie Paridaans, lid van De Boefjes, verteld op haar eigen manier hoe dit spel deze week gegaan is…

Slotenkraken……………

Na aankomt bij de blokhut viel het iedereen al meteen op dat er een grote witte kist stond met heel veel sloten daaraan en op die kist stond vanalles zoals: DANGER! GEVAARLIJK! PAS OP!, dus iedereen wilde wel weten wat er in die kist zat……….

Bij het eten kregen we uitleg daarover. We zouden na elk spel een sleutel krijgen, dus had je al snel een hele hoop sleutels. Daarom kreeg je toen ook een sleutelbos waar je de sleutels aan kon hangen en iedereen wilde wel eens weten of hij of zij de juiste sleutel had dus mochten we gaan proberen……

 

Maandag werd een fietsenslot geopend, maar er hingen nog meer sloten op, dat waren 2 hangsloten, die werkten met codes, je kon die codes kopen bij Lllllange Smurf of bij Smullie. Er werd veel geboden voor zo’n code. Veel kinderen kochten toen codes om de sloten open te maken……… Maar al gauw bleek dat Smullie valse codes gaf volgens de kinderen. Daarom kochten de kinderen de codes bij Llllange Smurf.

Elke dag werd er een code voorgezegd en al snel werd het zwarte slot geopend. En een dag naderhand hadden ze de blauwe ook al open, iedereen was zeer benieuwd wat erin zat en de groep die het laatste slot open had gemaakt voelde zich al echte winnaar tot dat ze de kist open hadden……………

In die kist zat weer een kist met nieuwe sloten. Er werd al snel door iemand “Nieuwe rondes nieuwe kansen voor…” …ons gezegd!!!

Al snel was er een deur slot open en daar na volgde het fietsslot maar eigenlijk hoorde die sleutel daar niet op want al snel daarna werd met die zelfde sleutel weer een slot geopend. Puur geluk voor die groep dus. En er was nog iets aparts Sjoerd H. raakte een slot aan en dat slot viel er af……..dat waren dus gratis punten!!!! En er werd weer een slot geopend.

We moesten nog ongeveer 5 sleutels voor dat we de kist open kregen……. Al gauw wist iedereen welke sleutels er gepakt moesten worden……. En volgens de smurfen waren alle goeie sleutels eruit dus we zette de kist op het gras.

Al snel mochten de groepen de sleutels proberen. Alle sloten waren er weer af……. En er zat zoals gedacht weer een kistje in…. Die kist was na 2 beurten ook al weer open……

Nu zat er geen kistje maar een schatkaart in. Die kaart werd al snel ontcijferd. Achter de blokhut lag weer een kistje, die kon onbekend niet openmaken……. De groep erna ging ook eens een poging wagen, er werd al snel door de leiding gezegd hebben jullie alle sleutels al geprobeerd? Maar dat hadden ze niet gedaan, er werd zelfs door de leiding gezegd dat er niet de juiste sleutel bij zat, mar ze hadden nog een paar sleutels te gaan……

Een sleutel paste in het slot…….

 

Je kon hem ook draaien maar dan deed die niks nog een keer proberen hielden ze vol…….en ja hoor het kistje was open(terwijl het eigenlijk niet de juiste sleutel was)……er zat een briefje in daarin stond dat je in de achterbak moest gaan kijken van de rode boevenwagen en jawel…..daar zaten 3 vuilniszakken in,

We gingen toen weer naar het gras veldje en de vuilniszakken werden vol spanning open gemaakt……………….

Daar uit kwamen allemaal T-shirts uit voor ieder 1. Op elk T-shirt stond zijn of haar eigen naam en kempenkamp 2003!!!. Op de achterkant stond MEER BLAUW OP STRAAT!!!!!!!! Er stond dan ook een plaatje op van 2 smurfen die aan het ontsnappen waren uit de gevangenis.

 

Uiteindelijk werd het spel gewonnen door DE BOEFJES, zij kregen hier 10 punten voor.

*-_-*sophie*-_-*

Score Sloten kraken

De Boefjes     10
De Zware Smurfen   8
Onbekend       7
De Blauwe Bende   5
De Criminelen    3
De Dieven      2
De Detectives    2
De Schaakmaffia   2

Na alle spanning even tijd om te ontspannen. Er werden een aantal spellen tevoorschijn gehaald en een aantal kinderen wisten de stripboeken te vinden.

 

Nu werd het echter de hoogste tijd om naar bed te gaan, want er wachtte ons nog een lange dag vol verrassingen…

Leave a Reply