Kempenkamp 2003 dag 8

Zaterdag 26/7/2003

Laatste dag van het kamp

Opstaan…
Het is half acht en de Smurfen lopen weer de slaapzalen binnen. Iedereen ligt nog lekker te slapen en wil dit eigenlijk vandaag ook blijven doen. Het is vandaag de laatste dag en we gaan over een paar uurtjes naar huis. Veel Kempenkampertjes zouden echter nog langer willen blijven.

De laatste punten
Tijdens het ontbijt worden de laatste punten nog bekend gemaakt. Eerst zijn daar nog de punten voor het spel gezocht. Overal in de blokhut hingen posters van gezochte Smurfen. Elk groepje moest de juiste Smurf bij de juiste poster plaatsen. De Blauwe Bende had de meeste antwoorden goed. Makkelijk was dit spel echter niet, want het lukte niemand om alle Smurfen goed te plaatsen.

 

Score Gezocht

De Blauwe Bende   10
De Criminelen    9
Onbekend       8
De Dieven      7
De Schaakmaffia   7
De Boefjes      6
De Detectives    5
De Zware Smurfen   5

Daarna kregen de groepen ook nog de punten voor de Bonte Avond.

Eindstanden
Na een week vol inspanningen kon de eindstand opgemaakt worden. Criminelen, dieven, boefjes, Zware Smurfen, De Schaakmaffia en de Blauwe Bende konden crimineel veel punten bij elkaar sparen, maar uiteindelijk wisten de speurneuzen onder ons de meeste puinten bij elkaar te sprokkelen. De Detectives wisten een hele mooie score van 156 punten te behalen. Een zeer goede prestatie!

Eindstand Kempenkamp 2003

De Detectives   156
Onbekend      154
De Zware Smurfen  146
De Dieven     131
De Criminelen   131
De Blauwe Bende  129
De Boefjes     126
De Schaakmaffia  121

Voor een volledig overzicht van de gescoorde punten kun je de onderstaande tabel bekijken.

Naast deze eindstand was er nog een tweede eindstand. We hebben de hele week niet voor niets met Smeurfo’s gewerkt! Dit spelletje was meer voor criminelen. De Dieven hadden uiteindelijk net iets meer Smeurfo’s per deelnemer bij elkaar gespaard dan de concurrentie. Hierdoor is de eindstand als volgt:

De Dieven      62
De Criminelen    61
De Detectives    56
De Schaakmaffia   53
Onbekend      52
De Blauwe Bende   51
De Zware Smurfen  48
De Boefjes     31

Afscheid
Het is tien uur en de eerste ouder komen aan. Zij worden ontvangen door een enthuosiaste groep kinderen en een erg vermoeid groepje Smurfen. De bekende rondjes door de blokhut worden gemaakt. Ook de zaal van de leiding mag nu bekeken worden. Daarna kan er nog wat koffie, thee of limonade gedronken worden, maar dan is het toch echt tijd om te gaan. De bekende knuffels worden gegeven, handen worden geschud en afspraken worden gemaakt om elkaar snel weer te zien. Hier en daar kun je zelfs een paar tranen zien, zelfs bij de oudere kinderen. Het kamp is nu echt voorbij…

Laatste kamp
Ook dit jaar zullen we definitief afscheid moeten nemen van een aantal Kempenkampers. Joep Bouten, Paul Weijtens en Eelco van Horssen zijn het volgend jaar te oud om nog mee te mogen. Wij hebben op het Kempenkamp altijd veel plezier met ze gehad. Hun sociale installing, droge humor en slappe lach bracht altijd weer iets bijzonders in de groep. We zullen jullie het volgend jaar missen, want mede dankzij jullie werd ook dit Kempenkamp weer een groot succes.

De afgelopen week is weer een enorm succes geworden. Nog nooit waren we met zo’n grote groep en dat betekende voor de Smurfen vaak extra hard werken. Dat hebben we echter met plezier gedaan, want jullie waren weer geweldig. We hebben veel plezier met elkaar gehad! Er zijn door dit kamp zeker ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Wij hopen jullie het volgend jaar dan ook weer allemaal terug te zien bij alweer het elfde Kempenkamp, maar voor het zover is zien we elkaar weer op de terugkomdag. Wij bedanken jullie voor een fantastische week kamp.

Jullie Kampstaf

Leave a Reply