Kempenkamp 2004 dag 8

Zaterdag 31/7/2004

Een emotioneel afscheid…

Opstaan…
Rond half acht gaat het licht weer aan. Opstaan! klinkt het in de slaapzalen. Normaal geen probleem, maar vandaag is dat wel het geval. Het Kempenkamp 2004 is bijna afgelopen. Rond 10 uur zullen de eerste kinderen opgehaald worden. Iedereen vindt echter dat de week veel te snel is gegaan en zou het liefst nog veel langer blijven…

De eindscore
Na een week vol leuke spellen hebben we alleen maar winnaars. Iedereen heeft veel plezier gehad en er zijn veel nieuwe vriendschappen ontstaan. Toch kan er maar één groepje de beste scores hebben behaald. De survivors bleken aan het eind van het kamp met 143 punten eerste te zijn geworden. Hiervoor moest wel een eindsprint ingezet worden, want bij de laatste tussenstand was er nog een kleine achterstand die ingehaald moest worden. Een briljant optreden op de bonte avond stelde de eerste plaats zeker. Survivors proficiat!

Eindstand Kempenkamp 2004
De Survivors       143
De Jungelaars       138
De Ontdekkingsreizigers  127
De Blauwe Bosapen     126
De Regenbroeders     122
JC Verdwaald       120
De Avonturiers      117
De Apen van de Jungle   96

Voor een volledig overzicht van de gescoorde punten kun je de onderstaande tabel bekijken.

Afscheid
Rond 10 uur is het dan toch zover. Alle spullen staan weer ingepakt buiten de blokhut en de eerste ouders zijn zojuist aangekomen. Veel kinderen weten niet waar ze beginnen moeten want er is zoveel gebeurd de afgelopen week. Toch komen de verhalen al snel los. Ook moet de blokhut getoond worden. Het ‘leidinghok’ is voor het eerst het domein van de jeugd, want nu mocht het…
Veel kinderen komen al snel met de vraag: “Mag ik het komend jaar weer mee?” Voor de Smurfen het grootste compliment om te krijgen…
Dan is het tijd om naar huis te gaan. Het Kempenkamp 2004 is nu echt voorbij, maar we weten zeker dat er nog lang over nagepraat zal worden…

Afscheid van kamp…
Elk jaar is het aan het eind van het kamp weer even slikken. Een aantal kinderen zijn te oud geworden om het volgend jaar nog mee te mogen op kamp. Zo ook dit jaar. Sophie Paridaans, Kelly Noten en Suzie Noten hebben ons jarenlang verblijd met hun aanwezigheid. Het kamp was iets waar het hele jaar naar uitgekeken werd en wat niet lang genoeg kon duren. Jullie hadden altijd goede zin en wisten dit ook heel goed uit te stralen. Alle Smurfen zijn duidelijk onder de indruk geraakt van ‘die drie sociale meiden’ die ook altijd bij elkaar te vinden waren.


Sophie, Kelly en Suzie

Het cadeau wat we van jullie hebben gekregen liet ons 7 jaar Kempenkamp in vogelvlucht zien. Herinneringen kwamen weer snel naar boven. Bedankt hiervoor!

Het was even zwaar deze ochtend. Het was nu dan ook echt zover. Even kwamen de emoties los en kregen de tranen de vrije loop. Dat de Smurfen het ook moeilijk hadden zal jullie niet ontgaan zijn. Kelly, Suzie en Sophie bedankt voor een aantal super jaren en wij hopen dat jullie altijd met veel plezier aan het Kempenkamp zullen terugdenken…

Jullie Smurfen

Tot slot
Het zit er weer op voor dit jaar. We hebben een fantastische week mogen beleven. Dit hebben we met z’n allen gedaan. Jullie waren een geweldige groep waarvoor wij dit kamp graag hebben georganiseerd. Net als andere jaren zijn er weer vriendschappen ontstaan of zijn deze sterker geworden. Veel mooie herinneringen houden we over aan dit kamp en we zien jullie daarom graag weer terug het volgend jaar. Voordat het echter zover is is er op 19 september weer de terugkomdag. Zorg dat je erbij bent want vele leuke herinneringen zullen dan worden opgehaald.

Jullie Kampstaf

Leave a Reply