Quiz

Maandagavond eindelijk eventjes een rustig spelletje. De smurfen waren namelijk benieuwd wat de kinderen allemaal afweten van het thema ‘muziek’. Nou ja, eigenlijk is dat een stomme smoes: die oude smurfen hebben allemaal geen idee meer wat de jeugd van tegenwoordig bezighoudt en gebruiken zo’n quiz dus met name om te toetsen of hun muzieksmaak nog een béétje modern is.

Bij de eerste ronde kregen de kinderen deel van een liedje te horen, waarbij ze de namen van het lied en van de artiest moesten raden. Het liedje ‘bubbelbad’, wat in rap tempo het corveelied van 2024 aan het worden is, hadden de groepjes bijvoorbeeld zo geraden. Hadden de smurfen toch iets hips gevonden! Maar ja, wie weet nog dat Tim Schalkx dit gezongen heeft? Zelfs Google meent te weten dat het liedje uit 2014 komt, terwijl het toch echt al in 2011 geüpload is op YouTube. Automatisch van Flemming wisten de meeste groepjes ook makkelijk te raden, waarbij Neal slim opmerkte dat ze alleen de intro hadden gehoord en het daardoor ook best ‘Wij gaan mee corvee doen’ van de smurfen kon zijn. Bonuspunten voor de oplettendheid! Flappie, ook al was het een wat ouder lied, herkenden de meeste kinderen ook wel. Het is alleen niet gezongen door René van der Gijp, Suikerpapa’s, maar door Youp van ’t Hek.

Ronde twee gaf niet de oren maar de ogen de kost. De smurfen hadden namelijk een paar foto’s gevonden van mensen die kunnen zingen en wilden van de kinderen weten wie ’t nou was. Suzan en Freek werden door alle groepjes herkend. Acda en de Munnik waren volgens het Groepje van Lolsmurf helemaal geen artiesten, maar Brilsmurf en Moppersmurf met een age-filter. En Paul de Leeuw is volgens hen toch vooral een ei met een gezicht.

In ronde 3 ging het niet om kennis maar om snelheid, met de stoelendans. Was je niet op tijd bij een blokje, dan was je af. Je zou verwachten dat de grote kinderen hier een voordeel bij hadden, maar een trotse Zoë bewees dat het spel slim spelen je ook de eerste prijs kan bezorgen.

Nadat alle spelletjes gespeeld waren, was de eindstand als volgt:

< Foto’s volgen later >

Buckhouse on top5
Suikerpapa’s8
De valse noten8
Gargamel6
Muzikale burgers9
Grapje van Lolsmurf6
Muzieknootjes7
De muzikale muffins10

Sorry, comments are closed for this item.