Opdrachtschaak

Net zoals de eerdere ochtenden begonnen we deze dag met een schaakspel. Niet zomaar een schaakspel, maar opdrachtenschaak. Dit houdt in dat buiten de moeilijkheid het schaken zelf, er ook nog extra (moeilijke) opdrachten bij kwamen. Je zou denken dat er dan dus ook meer winkansen zijn, maar… niks is minder waar.

Zo kwam Thomas er tegen Kevin achter dat als je allebei een opdracht hebt om met je koning naar een bepaald veld te rennen, wit toch helaas net sneller is. Zeker als je nog tussendoor een loper zet doet. Cidallia kwam tegen Joep goed weg: Joep dacht met 1 dubbelpion al gewonnen te zijn, terwijl hij er 2 nodig had. In de vervangende wedstrijd delfde hij het onderspit.

Het ging Joep überhaupt niet voor de wind. Nadat hij de eerste 2 wedstrijden verloor moest hij op het ene laatste bord tegen zijn broertje. En die partij werd uiteindelijk door Bram gewonnen!

Ook Roel moest uitkijken. Toen hij toch mat in één had, liet hij zijn opdracht zien aan Sjoerd. Die bleek echter de opdracht “Raad de opdracht van de tegenstander” te hebben. 0-1 voor Sjoerd.

Al met al vonden de kinderen het een leuke variant en is er de volgende punten verdeling uitgekomen:

Buckhouse on top8
Suikerpapa’s6
De valse noten9
Gargamel7
Muzikale burgers5
Grapje van Lolsmurf7
Muzieknootjes7
De muzikale muffins10Sorry, comments are closed for this item.