Smokkelspel

“Gaan we smokkelspel doen?” Bij zo’n beetje iedere keer dat er een fluitje klinkt, komt die vraag naar voren. Soms zelfs als er ook borden op tafel staan. Meestal is het antwoord dan “Misschien” of iets soortgelijks. Nu ook, maar omdat de smurfen de kinderen specifiek vroegen om renkleding aan te trekken en zelf twee zakken knuppels meenamen naar het dorp, was het deze keer inderdaad raak. Zoals het nog wel vaker die middag ‘raak’ zou zijn.

We gingen dus het smokkelspel doen. Normaal ga je naar de beginpost, krijg je daar een snoepje mee, ren je vervolgens zo hard als je kan om een woud aan smurfen heen en krijg je een punt als je het snoepje naar de eindpost krijgt. De smurfen hebben echter hun knuppels, en als ze je daarmee aftikken, dan moet je het snoepje inleveren of opeten. Optie 2 blijkt vaak favoriet te zijn. Het gevolg is wel dat je geen snoepje meer hebt en dus opnieuw naar de beginpost moet.

Ruimte, Muziek en Klungel hadden echter een variatie bedacht op deze aloude kampklassieker. Omdat het thema dit jaar ‘Olympische Spelen’ is, vonden ze het leuk idee als de kinderen naast hun smokkelwaar nog wat extra’s mee konden nemen. Bij Smurfin kon je een medaille krijgen. Als je die om had en deze naar de overkant bracht samen met het snoepje, dan leverde dat extra punten op. Voor de smurfen waren die medailles echter lokaas. Werd je afgetikt met een medaille om, dan kreeg de smurf die medaille. Vooral Smullie had aan het eind van het spel een hoop medailles om zijn nek hangen, die hij trots toonde aan ieder die het wilde zien.

Lollie pakte het anders aan en zette de korte en makkelijke route af. Bijna volledig rechtuit, nauwelijks zijstraatjes en overzichtelijk. Natuurlijk is dat geen reden voor enkele dappere kinderen om ’t niet alsnog te proberen. Er was namelijk ook een sloot naast de weg. Roel wist behendig over de sloot te springen en hiermee Lolsmurf te omzeilen. Amy en Joep lukte dit ook, maar zij hielden hier natte schoenen aan over. Maar ja, punt is punt! Ryan deed het anders: hij was simpelweg sneller en fitter dan de meeste smurfen, en kon ze dus gewoon voorbij rennen. Nadeel voor hem was dat die dekselse smurfen soms een estafettesysteem improviseerden, waardoor hij soms wel 4 smurfen achter elkaar moest zien af te wimpelen. Dat was weer wat veel van het goede.

Ondanks alles lukt het de meeste kinderen een of meerdere keren de eindpost te halen. De Ninja Turtles wisten allemaal minstens een keer met medaille de eindpost te bereiken en kwamen ook het vaakst aan. Zij wonnen daarom glansrijk het spel. Bjorn wist zelfs 3 keer met medaille de finish te bereiken. Dat lukte ook Marit, en zelfs ook nog een keer zonder medaille. Alles bij elkaar leverde dit de volgende scores op:

De Ninja Turtles: 10

Eeuwig Tweede: 9

De Vuurgoden: 8

Jonne’s schuld: 8

De Burgers: 7

De Goudwinnende Sporters: 7

De Vlammende Zes: 6

De Olympische Donuts: 6

Waarom rennen die kinderen zo hard?
Kiekeboe!
Bjorn gaat voor goud!
Bjorn gaat voor goud!
Waarom rennen als je ook kan sluipen?
Smurfjes willen ook wat winnen.

Klungelsmurf, in het hesje van Potige smurf, op de laptop van Babysmurf, ingelogd als Muzieksmurf

Sorry, comments are closed for this item.