Voorwerpenbingo

Nadat de kinderen de middag konden gebruiken om een idee te krijgen wie er zoal rondloopt op de blokhut, was er zaterdagavond de mogelijkheid te zien wat er zoals aanwezig was op de blokhut. We gingen namelijk de voorwerpenbingo spelen. Het idee dat Potige smurf (de echte) en Muzieksmurf hadden was eenvoudig. Muzieksmurf zat achter een bingomolen en daar kwam elke keer een balletje met een nummer uit. Bij dat nummer hoort een opdracht. Dat kan iets zijn als een boek (nr. 2), of een stoel (nr. 16). Sommige opdrachten waren wat minder rechttoe rechtaan. Denk bijvoorbeeld aan conditioner / cremespoeling (nr. 65), wat dus niet gelijkstaat aan shampoo. Ook een vrijwillig kind van een ander groepje stond op de lijst (nr. 70; omkopen mag), net als 26 bladeren van een boom (nr. 25) of een droge zwembroek (nr. 73). Dat laatste klinkt niet zo moeilijk, maar het regende tijdens het spel en de smurfen zijn onverbiddelijk. Het was daarentegen weer een stuk eenvoudiger om aan de natte zwembroek te komen (nr. 74).

Wanneer je een voorwerp niet kon vinden, dan kun je twee dingen doen. De eerste optie is een voorwerp ruilen met een ander groepje. Op eigen risico! Lukt dat niet of wil je dat niet, dan rest er niets anders om creatief te zijn. Dat lukte Joep met misschien wel de moeilijkste opdracht van allemaal: het vinden van een klavertje 4. Je kunt natuurlijk het veld in en kijken of je er echt een vindt, maar een klaveren 4 uit een pak speelkaarten is veel makkelijker te vinden. Mits je er maar aan denkt.

Steeds meer voorwerpen kwamen op de kaart te staan en langzaamaan werden de eerste rijen gevuld. Het was Jonne’s Schuld dat het eerst 2 bingorijen vol had en een paar nummers later hadden ze ook meteen een derde. Later had De Burgers ook 3 rijen gevuld. Bij Ninja Turtles ging het minder voor de wind. Niet dat zij geen voorwerpen konden vinden, maar hun getallen werden maar een paar keer gedraaid. En dan lijkt het toch weer op echt bingo: je moet ook een beetje geluk hebben.

Eindstand:

Ninja Turtles: 6
Goudwinnend Sporters: 8
De Burgers: 9
Jonne’s Schuld: 10
Eeuwig Tweede: 6
Vlammende 6: 7
Vuurgoden: 7
Olympische Donuts: 8

Sorry, comments are closed for this item.