Toernooitje

Zoals elk jaar zijn de smurfen en de kinderen benieuwd wie er nou eigenlijk het beste kan schaken. Daarvoor hebben we het toernooitje. Iedereen gedurende de hele partij een klok, zwitsers systeem en absolute stilte – nou ja, voor zover dat op kamp mogelijk is. Na 6 ronden staat de sterkste bovenaan. Simpel, helder, en voor de smurfen makkelijk uitleggen want de kinderen kennen het spel al.

Vaak zijn het de wat oudere kinderen die in het voordeel zijn omdat ze al wat langer schaken. Toch is leeftijd geen garantie. Freek en Arish, allebei 10 jaar, wonnen het toernooi met 5,5 uit 6. De onderlinge partij werd snel remise gespeeld, ondanks herhaaldelijk aandringen van Dichtsmurf. Arish won daardoor het toernooi op weerstandspunten. Wat zijn prestatie nog eens extra glans gaf, was het feit dat hij zich elk potje bediende van de ietwat dubieuze Bongcloud-opening.

Ook Gwen wist veel succes te halen met een wat abnormale opening. In maar liefst 3 partijen wist ze te winnen door herdersmat. Alles bij elkaar leidde dit tot de volgende eindstand:

Eindstand

Kermit de stickers10
De legendarische IJstaarten9
De Toornroosjes9
Sneeuwwitje en de 7 pionnen8
De magische tuinschakers8
De dolle Ducks7

Sorry, comments are closed for this item.