Kempenkamp 1999 dag 2

 Dag 2 van het kempenkamp:

Zondag 11/7/1999

Italië

In de o zo vroege ochtend (8.00u) ging iedereen uit bed en maakte zich klaar voor het ontbijt. Nog voor het ontbijt werd bekend gemaakt dat Joost van de Aliens zich Potige Smurf mocht noemen. Hij had namelijk als wens dat de volledige leiding als ezels rond de blokhut zou rennen.

1999-2

Natuurlijk werd er op de eerste echte kampdag ook nog geschaakt. En vanwege het thema van de dag kon dat niets anders zijn dan omkoop-schaak. Hierbij is het te bedoeling gewoon te schaken, maar zodra de tegenstander een goede zet doet kun je proberen die zet ongedaan te maken door de tegenstander om te kopen. Het was dus de bedoeling te te winnen met zoveel mogelijk geld. De resultaten waren als volgt:

No mercy 1
Daltons 2
Aliens 4
UFC 5

’s Middags was het tijd voor wat nat vertier. De weddenschap van Geert en Mark werd gedaan. Ze moesten beiden een gat graven en Geert was overtuigend sneller. Als tegenprestatie ging Mark kopjeonder in het gat van Geert wat intussen was gevuld met water. Daarna begon het Kwalleballen. We hadden erg enthousiaste deelnemers.

1999-3

Daarna volgde er nog enkele modderworstelpartijen omdat Jos gewenst had dat hij tegen Mark, Marieke en Anneke mocht worstelen. Maar toen begon de waterpret pas echt. Er waren verschillende spelletjes met waterballonnetjes. Een spetterend succes.

1999-4

Toen werd het weer tijd om een wens te vervullen. Eigenlijk twee: Inge (Ma Dalton) en Bob hadden samen gewenst dat de leiding YMCA zou zingen. En dat terwijl zij de leiding besproeiden met de tuinslang. Na het afwassen van de modder was het tijd geworden om te eten.

Elk jaar mogen de kinderen een wens doen, van wat ze op het kamp willen. Vaak word er iets gekozen zoals ontbijt op bed of leiding natgooien. Tim en Floris hadden dit jaar de wens om levend stratego te spelen, dit gebeurde dus ook. De groep werd op gedeeld in tweeën: rood en geel. Na een beetje moeilijke start kregen de kinderen het spel echt door. Er kwamen steeds kinderen terug met een kaartje van de tegenstander. Of ze waren gepakt en vroegen ze om een kaartje waarvan de waarde net 1 hoger is als dat van de tegenstander. En dan snel weer achter hem aan om het zijn kaartje af te pakken. Er werd door beide teams goed samen gewerkt. Er werd druk doorgegeven waar de mensen zaten met hoge waarden, waar de vlag was. Ook de vlag werd fanatiek verdedigd. Er werd af en toe op leven en dood gestreden (wel figuurlijk natuurlijk). Uiteindelijk had het gele team gewonnen.

Leave a Reply