Kempenkamp 1999 dag 3

 Dag 3 van het kempenkamp:

Maandag 12/7/1999

Engeland

Ook vandaag was er weer een potige smurf. Dit keer mocht Jos het shirt aantrekken. Dit omdat hij meerdere keren zonder dat het moest de corvee taken van zijn groep overnam van zijn groepgenoten.

1999-5

Voor de ochtend stond speurschaak op het programma. De bedoeling: het vinden van een schat per team. Ieder team krijgt een schatkaart waar de schat nog niet op aangegeven staat. Om erachter te komen waar de schat lag moesten er aanwijzingen verdiend worden. Dit kon door per team zoveel mogelijk partijen te winnen. UFC verdiende het maximaal aantal aanwijzingen (5 in totaal).

Nu moest op de kaart de juiste plaats van de schat aangewezen worden. UFC wist de plaats natuurlijk exact. De Dalton’s hadden niet alle aanwijzingen maar wisten toch ook bijna exact de plaats van hun schat aan te wijzen.

Nadat elk team een duidelijk idee had van waar de eigen schat lag moesten de diverse schatten zo snel mogelijk gevonden worden. Hierbij was No Mercy duidelijk het snelst (36 seconden). De Dalton’s en UFC waren zowat even snel. Een minuut later hadden de Aliens ook de schat gevonden.

Beoordeling:
UFC 5
Dalton’s 4
No Mercy 3
Aliens 2

De Winkelsmurfen

De 3e smurfdag van het smurfenschaakkamp was een speciale smurfdag. Alle kindersmurfen die een prentenbriefsmurf naar hun smurfenouders wilden smurfen kregen de mogelijkheid om in een teletijdsmurfmachine te kruipen en naar Oostersmurf getransporteerd te worden. Vijf Smurfen trapten de gassmurf in en smurften alle smurfjes naar Big Smurfcity. Eenmaal daar aangesmurft kreeg ieder groepje smurfen een smurfzakje met een suikersmurfje erin. De opdracht was om van dat ene suikersmurfje iets groters te smurfen. En dat alles zonder dat er smurfencenten aan te pas zouden smurfen. Er werd die dag dus heel wat afgesmurft.

Het eindresultaat was dat de No Mercy-Smurfen tien stofzuigsmurfen bij elkaar gesmurft hadden. Helaas was er op het smurfenkempenkamp geen stofsmurfer aanwezig zodat de stofsmurfzakken niet gesmurft konden worden. De UFC-Smurfen hadden speciaal aan Hippe Smurf gesmurft. Een smurfig plantje met gele smurfjes in een prachtig smurfenvaasje hadden ze voor een enkel smurfklontje gesmurft. De Alien-Smurfen waren natuurlijk ook op smurf gegaan om hun smurfklontje te smurfen tegen iets meer smurfigs. Een smurf was bijzonder smurfig met het smurfengeurtje wat de Alien-Smurfen gesmurft hadden. Het neusje van de Grote Smurf had al lang niet meer zoiets smurfigs gesmurft. Ze werd er zo smurfig van, dat ze met haar smurfenscepter in het rond begon te smurfen. Menige smurf werd die nacht flink gesmurft.De Dalton-Smurfen wisten voor hun suikersmurfje een zonnesmurf te smurfen. Dank zij deze smurfbril kan er op 11 augustus naar de zonsversmurfing gekeken worden.

De 2e opdracht voor onze vrolijke smurfjes was om voor 250 smurfcenten een smurfzak vol te smurfen met zoveel mogelijk originele smurfjes. Het moesten wel kleine smurfjes zijn anders smurften ze niet in het smurfige snoepsmurfje. Ook moesten kassasmurfjes meegebracht worden om de smurfencontrole dat te laten goedsmurfen. Elke groep smurfjes smurfte dat op zijn eigen smurf. Grote Smurf was ook hier heel smurfig mee, want er smurften nogal wat smurfjes bij voor haar babysmurfjes, Op het einde van de smurf zijn we weer naar ons smurfenkamp gesmurft en lekkere koude smurf gesmurft.

Tijdens de speurtocht op maandagavond werden er in het bos 5 aanwijzingen bij elkaar gezocht. Terug op de blokhut moesten de kinderen naar aanleiding van die 5 aanwijzingen een soort politiebericht/verhaal schrijven over welke misdaad begaan was, door wie, waar en waarom. Hier volgen een aantal resultaten:

1999-6

No Mercy

1999-7

Written by Dr. Watson

12 – 07 – ’99

Daar ging de deurbel. Sherlock Holmes had zijn pijp al neergelegd. Prins Harry stond voor de deur van Bakerstreet 121 a. Eenmaal binnen vertelde hij van een wrede misdaad. De teddybeer van zijn neefje was gestolen. Sherlock Holmes keek verwilderd om zich heen. “Ben je niet geïnteresseerd?” vroeg prins Harry.

“Waarom,” zei Sherlock Holmes, “vertel je niet de waarheid en alle details?” Anders kun je net zo goed meteen weer vertrekken. En toen kwam de teddybeer uit de mouw. De teddybeer was door Prins Harry volgestopt met diamanten. Hij verwachtte dat dieven daar nooit zouden zoeken. De teddybeer had hij bij de geboorte van Babysmurf aan de kleine cadeau gedaan. En babysmurf was op het moment ontroostbaar.

De teddybeer was overdag gestolen uit de slaapkamer van Babysmurf. Sherlock Holmes en Dr. Watson besloten om op onderzoek uit te gaan. Ze begonnen bij de slaapkamer. Deze hing helemaal vol met posters van Jantje Smit. Een normaal mens zou hier een aanwijzing achterlaten. Waarom hingendeze posters hier? Babysmurf was hier een enorme fan van. Op één van de posters stond een verse handtekening.

“Zijn jullie bij zijn optreden in Leeds geweest?”, vroeg Sherlock Holmes. “Nee”, zeiden de ouders van Babysmurf. “Hoe komt deze handtekening dan hier?”, denkt Sherlock Holmes, “Dat moet door Jantje Smit gedaan zijn.”

Dat is dan de eerste verdachte. “Eindelijk een snoepreisje naar Leeds”, denkt Dr. Watson.

In Leeds was het laatste optreden van de UK-tour van Jantje Smit. Achter de schermen kwam Sherlock Holmes een cd-speler tegen. “Energieverspilling”, dacht Sherlock Holmes, en hij zette hem uit. En toen viel de muziek uit. Jantje Smit bleek niet live te zingen. Hij kon niet eens zingen.

Van schaamte vluchtte hij naar zijn kleedkamer. Daar vond Sherlock Holmes hem, met de teddybeer in zijn handen. De schuld was bewezen. Als straf moest Jantje Smit gaan afwassen in de gevangenis van Alcatraz,met continue zijn eigen muziek op de achtergrond keihard aan.

Bart, Laura, Theo, Ivo en René

(5 punten)

Aliens

1999-7

1994, Liverpool

Prins Charles is met Diana naar de paardenraces gegaan. Ze zaten op de eretribune. Charles was een lelijke, ongemanierde zatlap die zijn vrouw sloeg en zijn kinderen. Hij had al het geld dat zijn moeder had, ingezet op ’t paard ‘Shake-them-Annie’. Dat was 90.000.000!!!! Zijn vrouw die altijd onder de blauwe plekken zat, had een minnaar. Hij heette Smulsmurf. Ze kenden elkaar al langer en de kinderen van Charles en Diana waren eigenlijk van de Smulsmurf en Diana. Smulsmurf had een plan om Charles te vermoorden: giftige taartjes!!!

Hij was als verkoper verkleed en liep met taartjes over de tribunes. De paarden werden klaargemaakt om te rennen. Smulsmurf haastte zich naar beneden. Hij kreeg een duw en viel naar beneden. Toen hij bijkwam merkte hij dat hij in de voederbak van ‘Shake-them-Annie’ lag en zijn taartjes ook!!! Het paard reageerde anders op het gif. Hij ging juist sneller lopen! De mensen dachten dat het doping was en beschuldigden Charles; want die had zoveel geld ingezet. Charles werd geduwd en viel op de baan, en werd vertrappeld.

De paarden waren nog aan het rennen, alleen ‘Shake-them-Annie’ was al aangekomen.

Ze wilden Diana ook vermoorden. Zij vluchtte in haar Rolls met, hé, nog een nieuwere vriend? Ze werden gevolgd door de menigte. De chauffeur reed heel hard. Ze reden onder een tunnel door, maar kwamen er niet meer uit. Smulsmurf pleegde zelfmoord en ze leefden nog lang en gelukkig, eind goed al goed.

Wat we bedoelen:

(uitleg)

Smulsmurf vermoordt Charles in Liverpool op de racebaan met giftige taartjes.

Bob, Floris, Joost, Wouter en Patrick

(3 punten)

De Daltons

1999-9

Prins William zit naar een voetbalwedstrijd te kijken in het voetbalstadion van Manchester. Als prins William even naar het toilet gaat wordt hij ontvoerd door Klungelsmurf.

Toen prins William maar niet terugkwam gingen ze hem zoeken. Hierbij vonden ze alleen een EHBO-koffer. De volgende dag ontvangen ze een brief waarin losgeld wordt geëist. Het moet in het EHBO-koffertje worden gedaan en in het voetbalstadion worden gezet. Klungel wil de volgende dag het geld tijdens een voetbalwedstrijd komen ophalen door het met zijn hengel op te vissen naar de iets hoger gelegen plaats. Hierbij heeft hij de vastgebonden William bij zich. William probeerde los te komen en stootte hierbij per ongeluk Klungel het afdak af. Klungel viel en het inmiddels half opgehesen koffertje viel ook op de grond en al het geld vloog eruit. De politie nam Klungel mee naar het bureau voor een ondervraging.

Inge, Peter, Tom, Jeroen en Gijs

(2 punten)

Unidentified Flying Chessplayers

1999-10

Elisabeth ziet Gargamel. Ze gaan samen naar Londen voor een etentje. Elisabeth wordt jaloers op een heel klein brilletje van Brilsmurf. Gargamel vangt na moeite Brilsmurf.

Gargamel naar Buckingham palace. Koningin Elisabeth wil Brilsmurf hebben omdat hij zo beroerd is omdat hij zo hard kan roepen. Zij biedt 10 kilo Salsasaparilla. Brilsmurf weigert omdat hij liever bij schaken schreeuwt. Maar Gargamel wil ook er iets voor terug. Maar Elisabeth weigert en laat Gargamel gevangen nemen en naar Smurfenland en hij wordt uit het vliegtuig geschopt boven zijn huisje met parachute die defect is.

Maar ondertussen wil Brilsmurf helemaal niet voor haar schreeuwen of zijn bril afgeven. Elisabeth belt Grote Smurf. Grote Smurf smurft nieuwe bril voor de koningin. Deze werd voor Brilsmurf geruild. De bril werd per post verstuurd en werd tijdens het stempelen van de post kapot gegaan te zijn. Elisabeth is dus op zoek naar Brilsmurf. Dit mag de detective uitzoeken/vinden.

Jos, Paul, Martijn, Tim en Sophie

(1 punt)

Deze verhalen zijn letterlijk overgenomen van de papiertjes die de groepjes gemaakt hebben. Dus ook de zinsconstructies. Verder heeft de groep UFC geen tijd meer gehad om het verhaal compleet op te schrijven dus dit is de kladversie, vandaar de wat onvolledige zinnen.

Leave a Reply