Kempenkamp 1999 dag 1

 Dag 1 van het kempenkamp:

Zaterdag 10/7/1999

Nederland

Een van de eerste dingen die er op zaterdag gedaan werden is het bekend maken van de groepsindeling. Hieronder volgen de namen van de groepen die ze zelf verzonnen hebben samen met de indelingen:

No mercy

UFC (Unidentified Flying Chessplayers)

 • Bart
 • Laura
 • René
 • Ivo
 • Theo
 • Jos
 • Paul
 • Martijn
 • Tim
 • Sophie

Aliens

Daltons

 • Bob
 • Floris
 • Joost
 • Wouter
 • Patrick
 • Inge
 • Peter
 • Tom
 • Jeroen
 • Gijs

1999-1

Ma Dalton


Verslag van ZATERDAG

Het Smokkelspel

‘s Avonds hebben de kinderen het smokkelspel in het bos gespeeld. Hierbij werd het bos in vier landen (Nederland, België, Duitsland en Luxemburg) verdeeld met een eigen smokkelspecialiteit. Elke groep kreeg 2000 kampeuro. Hiermee konden ze smokkelspullen kopen in hun eigen land of natuurlijk in een ander land, wat ze naar een ander land moesten smokkelen om het daar met winst te verkopen. Als ze eenmaal hun smokkelwaar gekocht hadden konden ze op pad. Natuurlijk moesten ze op hun weg de politieagenten (enkele leiders) zien te omzeilen. Deze agenten liepen met zaklampen door het bos rond, op zoek naar kinderen met smokkelwaar om deze aan te houden en hun smokkelspullen af te pakken. Hoe langer we het spel speelden hoe slimmer de kinderen werden. Ze gingen al gauw in teams werken. Wat natuurlijk altijd slim is. De eerste leidde de agenten af en de tweede liep snel voorbij. Maar dat werkt natuurlijk niet altijd, de agenten waren ook niet dom.

Verder liep er in het bos nog een duister figuur rond bij wie ze spullen konden kopen die in elk land het dubbele opleverden, vette winst dus. Maar wie was die figuur en waar zat, lag of liep ze. Enkele hebben haar gelukkig gevonden en er veel aan verdient. Maar je moest de smokkelwaar bij haar wel met de hele groep kopen, omdat je anders niet genoeg geld had.

Je kwam in het bos veel kinderen tegen die te weinig geld hadden om iets te kopen of ze hadden de smokkelspullen ergens verstopt. Na anderhalf uur verstoppen, onderhandelen, smokkelen werd het eindsaldo per groep opgemaakt. Vanuit deze eindbedragen werden de punten toegekend.

De puntenverdeling:

Aliens 5
No mercy 3
Daltons 2
UFC (Unidentified Flying Chessplayers) 1

Na dit spel ging iedereen snel slapen, enkele oudere kinderen hoorde je nog wel even. Maar de meeste waren echt moe van de eerste dag op het kamp. Het is altijd weer wennen zo’n kamp.

Leave a Reply