Prinsessenjacht

Dinsdag was het tijd voor het eerste individuele schaakspel. Hierbij kwam er een plottwist (het bord draaide om) als beide dames (prinsessen) van het bord af waren.

Veel kinderen zagen hier wel de lol van in. Xavi echter, vond het helemaal niks en vond het heel stom dat zijn tegenstanders dames af konden ruilen als ze achterstonden en zo het bord om konden draaien.

Soms ging het niet helemaal volgens plan. Zo dacht Sebastiaan al zijn tegenstanders dame gepakt te hebben, offerde daarom zijn dame om het bord om te draaien. Dat gebeurde dus niet en vervolgens verloor hij de partij.

Freek en Arish wonnen allebei de eerste vier rondes en moesten daarna vanzelfsprekend tegen elkaar. Ze wilde echter niet van elkaar winnen en gingen dus remise spelen. Dit kwam Freek echter duur te staan, want de volgende ronde verloor hij van Marit en daardoor eindigde hij vierde.

GroepjeScore
Kermit de Stickers8
De… Legendarische IJstaarten10
Torenroosje8
Sneeuwwitje en de Zeven Pionnen8
De Magische Tuinschakers8
Dolle Ducks6

Sorry, comments are closed for this item.