Dropping 2.0

Na de succesvolle dropping van zaterdag, hebben we dinsdagavond een dropping 2.0 voor de oudere kinderen gedaan. Samen met potige en babysmurf werden de kinderen gedropt in buurt van De nieuwe hoeven bij Nederweert.

Dit was bedoeld als een klein blokje van 9 kilometer, maar de schakers vonden dit natuurlijk niet genoeg. Dus liepen ze gelijk de verkeerde kant uit richting Ospel. Na een héél uur wandelen waren we wel -600 meter vooruitgekomen.

Op een gegeven moment kreeg Jurian een briljante ingeving: ‘’eh struik, laat ik daar induiken’’. Vervolgens kwam de conclusie dat dit geen goed idee was en begon hij te klagen dat zijn arm vol brandnetels zat.

Toen ging de groep op een kaart kijken om tot een beter strategisch plan te komen. Uitslag: gefaald, na 3 uur wandelen waren we 3,3 kilometer van de startlocatie verwijderd, maar ze hadden wel al een kleine 13 kilometer gewandeld.

Nadat we ze dit ongelukkige nieuws hadden verteld, gingen ze opnieuw in beraad om tot de juiste route te komen. Op dit moment gaven wij kleine hints om tot het goede antwoord te komen. Tot onze verbazing kwamen ze op de goede weg en kwam er wat vaart in het verkleinen van de afstand tot ons doelwit.

Toen we langs een café kwamen dat wonderbaarlijk genoeg nog open was, maakte we een korte pitstop om een colaatje te drinken en een beetje op te laden. Dit om vervolgens weer met volle moed op pad te gaan om de laatste kilometers ook meester te maken.

Na nog een stevig anderhalf uur door te stappen kwamen we om 2:40 uur weer terug op de blokhut. De eindtijd kwam dus uit op 4 uur en 30 minuten wandelen. Anders gezegd, het was weer een zeer succesvolle dropping.

En wat was het een zalige woensdagochtend, een serene rust heerste er op de oudste slaapzaal. Ook tijdens het ontbijt was het zeer rustig, met name de radio zonder uitknop (Amber) was stil.

Sorry, comments are closed for this item.