Vossenjacht

Vossenjacht

Het is zondagmiddag, hartstikke warm dus er is geen kip in de stad. Maar wel… Vossen?

Vossen zijn niet-smurfen die voor één spel bij het kamp betrokken zijn. Dit zijn bijvoorbeeld oud-kampgangers, zowel oud-kinderen als oud-smurfen. Zo waren er zondagavond ineens twee potige en twee baby smurfen aan tafel te vinden. Ook kwam Hippesmurf ons weer even versterken en vergezellen.

Onze zes teams trokken het centrum van Weert in om in totaal negen sluwe vossen te vinden. Deze sluwe vossen hadden allemaal een raadsel voor onze kinderen. Mits ze gevonden konden worden natuurlijk. Dat bleek niet altijd even makkelijk. Één ding was zeker: de vossen hadden een plekje in de schaduw gezocht want zoals hierboven vermeld: het was warm. Bepakt met zonnebrand, genoeg water en een goed stel hersenen gingen de groepjes op zoek naar de vossen.

Zet Google Streetview aan, wandel even (virtueel) door de straten van Weert en doe zelf ook mee met de vossenjacht. Krijg jij een greep uit de raadsels die de kinderen voorgeschoteld kregen opgelost?

Los onderstaande rebus op:

Of snap je wat Knutsel en Smullie aan het doen zijn?

Knutselsmurf staat achter Smulsmurf, en Smulsmurf staat achter Knutselsmurf.. Hoe kan dit?

En omdat het zondag zo warm als een woestijn was nog een raadsel over kamelen:

Een rijke sjeik wil zijn erfenis aan één van zijn twee kinderen afstaan. De kinderen moeten een kamelenrace houden maar omdat de oude sjeik wel van een geintje houdt gaat de erfenis naar degene wiens kameel als laatste over de streep komt. De kinderen hebben geen zin in een eindeloze race en piekeren zich suf over hoe ze dit op moeten lossen. De dorpsoudste geeft ze wijze raad en even later racen beide kinderen op volle snelheid richting de streep. Wat is de wijze raad van de dorpsoudste?

Maar wat de meeste kinderen toch de pet te boven ging was onderstaande puzzel, print hem vooral uit en probeer het zelf eens:

Een rechthoek maken met vier stukken blijkt niet zo moeilijk, maar kun je ook een vierkant maken door alle vijf de stukken te gebruiken?

Uiteindelijk waren de teams erg gewaagd aan elkaar en lagen de scores dicht bij elkaar:

De Legendarische IJstaarten                       8

De Magische Tuinschakers                          8

Sneeuwwitje en de Zeven Pionnen          7

Kermit de Stickers                                         8

Torenroosje                                                   8

Dolle Ducks                                                    10

Sorry, comments are closed for this item.