Anekdotes en citaten

Sebastiaan: “Eigenlijk is iedereen de leukste smurf, behalve Brillie.”

Aryun: “Veulens zijn van koeien.”

Mopper: “Ik zou minder klagen, Gwen.” Gwen: “Maar ik klaag altijd😒.”

Daniël: “Er bestaat geen morgen als we dit niet halen.”

Lorijn, terwijl ze om haar 8ste boterham vraagt om bij de lunch een eetwedstrijd met Smullie gelijk te spelen: “Mag ik nog een boterham?”
Smullie: “Goed gegeten…”

Jurian: “Met vraag 1 ben ik het niet eens.” Het antwoord op vraag 1 was: “Chef dichtsmurf kookt het lekkerst.”

Joep: “Zij [Dicht en Mopper, red.] krijgen de restjes. Dat vind ik zielig want hij heeft heel lekker voor ons gekookt.

Arish, terwijl hij zijn hand op Smullies arm legt: “Smullie; relax.”

Jurian: “Dat ziet er lekker uit, wat is dat?” Lollie: “Salade.” Jurian: “Laat dan maar; konijnenvoer.”

Freek: “Lollie wil je mijn rug insmeren?” Lollie was nog met een andere rug bezig, dus zei Amber, die ernaast stond: “Ik kan je wel insmeren.” Freek: “Nee, jou vind ik eng.”

Bij het zwemmen is het Cidalia gelukt om op het strandje een pad te vangen.

Vera heeft bij het zwemmen zoveel boterhammen gegeten dat Knutsel de tel kwijt was geraakt, en daarna nog een hoop extra boterhammen.

Mopper op het strand: “Volgens mij zit er wat peper op deze boterham, het knarst een beetje.”

Knutsel: “Ik zeg denk ik nooit iets leuks.”

Olivier en Jurian krijgen een rubik’s kubus uitgelegd door Arish. Arish: “Ben ik een goede meester?” Olivier en Jurian: “Ja!”

Amber: “Dat waren niet mijn woorden.” Paulien: “Dat waren ze wel.” Amber: “Dat maakt niet uit.”

Jonne: “Olivier, nu moet je Sebastiaans hoofd eten.” Sebastiaan: “Dat kan niet, dan zou hij te slim worden.”

Jurian tegen Dicht: “Oh je kunt dus wel lief doen als je je best doet.” Dicht: “Die heb ik vaker gehoord.”

Sebastiaan: “Als wij allemaal onze muntjes verliezen…. dan zei Olivier dat er iets was, maar wat dat ben ik vergeten.”

Lollie wilde een filmpje maken van een jengatoren die om viel. Hij besloot met Jurian samen te spannen; Jurian zou nadat hij zijn winst had genomen expres slechte stenen eruit halen om de toren snel om te laten vallen. Echter haalde hij er nog 5 stenen uit (als hij dus door was gegaan had hij nog heel veel muntjes kunnen verdienen). Elke poging was te vergeefs gefilmd. Steen zes ging zo soepel eruit dat Lollie meteen stopte met filmen. Je raadt het al; toen Jurian de steen op de toren legde, viel de toren om… Volgende keer beter.

Klungel: “Smullie, waarom wil jij geen koekje?” Smullie: “Ik ben aan het vasten.”

Sebastiaan: “Lollie, mag ik vandaag mijn koffer opruimen? … Laat maar, dan is het morgen toch weer een rotzooi.”

Smullie: “Cidalia hoe was het om van de berg af te rollen?” Cidalia: “Slecht, ik was vergeten dat ik wagenziek was.”

Voorgaande jaren hebben we vaker Aryun in een pan laten zitten en ook dit jaar hebben gekeken of hij nog in de pan past. We kunnen bevestigen dat hij, net als in ieder geval Tessie, Bjorn, Aadya en Sem, in de pan past.

Soms is er ook (chocolade)vla en yoghurt als toetje. Dit jaar was de combinatie van de drie de “Muziek, Mopper en Surf special”. Dit was een hele beleving, omdat deze met veel fanfare ingeschonken werd en knoeien niet een foutje, maar de bedoeling was. Het toppunt was toen de special rechtstreeks in Klungels mond werd geserveerd. Dat Klungels hesje (en trui) nu in de was zitten, zien jullie ook wel aankomen.

Jurian: “Anuraag, zijn we compleet?”

Sebastiaan legt Knutsel tijdens Cluedo het hele plot uit en zegt: “Maar dat is wel heel ver gezocht.” Sebastiaan, dat zijn een aantal smurfjes het met je eens, maar je had het toch goed.

Koen over de extra dropping, waar hij niet bij mee zou gaan: “Zijn dan alle drukke kinderen weg en kan je dan normaal slapen?”

Muziek: “Extra veel thee voor extra veel Lolsmurf.” Lollie: “Noem jij me nou dik?!”

Tijdens de lunch werd Potige geplaagd door de kinderen aan zijn tafel. Cathelijne had stiekem de abrikozenjam verstopt en daarna vroeg het groepje of hij abrikozenjam kon halen. Terwijl hij weg was deed Jurian véél te véél Nesquik in Potiges melk.
Daar was Potige natuurlijk niet blij mee, maar gelukkig was het in ieder geval duidelijk wie het gedaan was. Echter toen hij een schoon bekertje ging halen, zat zijn boterham salami óók onder de Nesquik en had hij geen idee wie het gedaan had. De kinderen wilde ook niet elkaar verraden waar de rest bij was.
Toen nam Lollie een voor een de kinderen even apart om te vragen wie het gedaan had. Van de zeven wezen er drie of vier Paulien aan als schuldige en de rest zei niks. Paulien zal dus Jurian vergezellen bij zijn straf vanavond. Amber sluit zich hier vrijwillig ook bij aan.

Dit bericht gaan we in de loop van de week nog een of twee keer updaten.

Sorry, comments are closed for this item.