Zwemmen

Nadat het zondag erg warm was, dachten de smurfen dat een beetje verkoeling de kinderen vast geen kwaad kon. Het avontuur bracht de kinderen en de smurfen naar het Blauwe Meertje in Weert. Het Blauwe Meertje is een natuurlijk meertje waar de kinderen en de smurfen onder het genot van het lekkere weer een duik kunnen nemen in het water.

Dit jaar hadden de smurfen bootjes opgeblazen voor de kinderen om mee te spelen. Aryun was de eerste die een bootje wist te bemachtigen en wist deze goed te delen met zijn medeschaakgenootjes. De bootjes brachten de hele middag veel plezier aan alle kinderen die ermee wilden spelen. Naast bootjes waren er ook waterpistolen waar de kinderen zich mee bezig konden houden. Bjorn beleefde veel plezier aan het natspuiten van smurfen.

Sommige kinderen kozen ervoor om te spelen buiten het water. Freek leerde de andere kinderen een goede pot schaak en muzieksmurf liet de kinderen kennis maken met jenga. Knutsel en Lorijn zorgden ervoor dat iedereen goed ingesmeerd bleef en dat de buikjes gevuld bleven met boterhammetjes en appeltjes.

Al met al was de dag bij het Blauwe Meertje zeer geslaagd… Tot er een aantal druppels uit de lucht kwamen vallen. Gelukkig gingen we toen net terug naar de blokhut.

Sorry, comments are closed for this item.