Dance battles

Wie wel eens een Disneyfilm gezien heeft, weet dat er heel veel in gezongen wordt en als het even kan ook in gedanst. Smullie en Klungel vonden het wel een leuk idee eens te zien of de kinderen wat van die dansjes kennen. En, of ze ook zelf een leuk dansje konden verzinnen. Hiervoor kregen ze een scene uit de film Encanto. De eerste 20 seconden dansten ze op een door Smullie ingestudeerd dansje, de tweede 20 seconden mochten ze met hun groepje zelf aan de slag. Meteen was te zien dat Cidalia en Anika hier erg enthousiast van werden.

Onder begeleiding van een smurf gingen de kinderen aan de gang. Meteen werd duidelijk dat de groepjes een heel eigen draai gaven aan de dansjes. Dat kwam mooi uit, want wat Klungel en Smullie er niet bij verteld hadden, was dat een dance battle een wedstrijd tegen een ander team inhoudt. In de voorrondes dansten de Legendarische IJstaarten tegen de magische Tuinschakers, Kermit de Stickers tegen Sneeuwwitje en de zeven pionnen en Torenroosje tegen de Dolle Ducks. De vakjury, welke naast Klungel en Smullie ook uit Mopper bestond, gaf commentaar, hierbij duidelijk geïnspireerd door hun vakbroeders op de beeldbuis. Nadat de voorrondes waren afgelopen hadden de juryleden nog een finaleronde gepland. Hierin mochten de winnaars van alle drie de voorrondes het nog een keer tegen elkaar opnemen. De groepjes maakten gebruik van deze extra ronde om nog eens extra goed hun best te doen. Kermit de Stickers had zelfs van de gelegenheid gebruik gemaakt om geheel in stijl van de film Encanto kleurrijke kleding aan te trekken. Na deze finale was het oordeel aan de jury. Wie zou winnen? Mopper, Klungel en Smullie kwamen er niet uit. Het gevolg was dat de enige mogelijkheid die overbleef, het inschakelen van het publiek was. Uit het gejoel bleek dat alle groepjes veel waardering genoten, maar dat Kermit de Stickers de duidelijke winnaar van het spel waren.

Na de dance battles was er een stoelendans. Voor Marit was dit de uitgelezen kans om de prestaties van haar groepje bij de dance battles te doen vergeten: zij bleef als laatste en daarmee als winnaar over. De eindstand was als volgt. Voor de thuisblijvers hebben we hier ook de opnames aan toegevoegd:

Kermit de Stickers 10

De Legendarische IJstaarten 9

De magische tuinschakers 8

De dolle ducks 8

Torenroosje 7

Sneeuwwitje en de 7 pionnen 7

Sorry, comments are closed for this item.