Kennismakingsspellen

Nadat de kinderen vol enthousiasme bij de blokhut waren gearriveerd en de ouders waren vertrokken, was het tijd voor de eerste activiteit van de week. Veel kinderen maken er een sport van gedurende de week te voorspellen wat de activiteit van die dag gaat worden. Soms sluiten ze daar zelfs weddenschappen voor af met smurfen. Dat gaat niet altijd goed (zeker niet als de weddenschap met een smurf is), maar op zaterdagmiddag meestal wel: op zaterdagmiddag stonden de kennismakingsspellen op het programma.

De kennismakingsspellen zijn, de naam zegt het al een beetje, een manier om elkaar beter te leren kennen. Het thema is dit jaar Disney en daar hadden Potige, Smurfin en Boerûh een aantal leuke spelletjes bij bedacht. Disney staat bekend om zijn tekenfilms en dus kon het niet anders of iets tekenen behoorde tot het programma. De kinderen mochten iets tekenen wat met hunzelf te maken had en de andere kinderen mochten vervolgens raden wat het was. Daaruit kwamen veel leuke dingen naar voren. Soms waren er veel overeenkomsten, er bleken veel kinderen op hockey te zitten (zeggen dat je op schaken zit was verboden door Knutsel, want tja). Bjorn vindt het leuk verstoppertje bij een boomhut te spelen en was een strenge scheidsrechter door zowel boomhut als verstoppertje af te keuren. Anderen vertelden over hun toekomstplannen. Zo wil Daniel later graag programmeur worden. De smurfen en kinderen kwamen zo veel over elkaar te weten.

Bij andere spellen kwam het heel snel kunnen onthouden van namen goed van toepassing. Zo kon je bijvoorbeeld bij Klungel, Surf en Smullie krantenmeppertje spelen. Alle kinderen stonden daarvoor in een kring. De persoon die in het midden stond kreeg de opdracht iemand met een knuppel af te tikken. Wanneer diegene echter de naam van een andere persoon in de cirkel riep, dan moest de tikker die persoon aftikken. De kinderen bleken al snel erg behendig in het doldraaien van de tikker. Een goeie manier om iedereens naam te leren kennen, want elke naam kwam tientallen keren voorbij.

Na het spel kregen de kinderen een woordzoeker voorgeschoteld. Met deze woordzoeker konden ze uitvogelen bij wie ze in het groepje zaten. De groepsindeling, en de namen die ze hier zelf bij bedacht hebben, is als volgt:

Kermit de Stickers

 • Sidney
 • Cathelijne
 • Lars
 • Arish
 • Anika
 • Sem

Dé …. legendarische IJstaarten:

 • Jurian
 • Anuraag
 • Xavi
 • Lorijn
 • Cinar
 • Aadya

Torenroosje

 • Gwen
 • Joep
 • Jasper
 • Marit
 • Siro

Sneeuwwitje en de zeven pionnen

 • Amber
 • Daniël
 • Koen
 • Freek
 • Bjorn
 • Vera

De magische tuinschakers

 • Olivier
 • Jonne
 • Zjuul
 • Sebastiaan
 • Tessie

De dolle ducks

 • Paulien
 • Arthur
 • Aryun
 • Alex
 • Nathan
 • Cidalia

Sorry, comments are closed for this item.