Grenshandelspel

Woensdagavond stond het grenshandelspel op het programma. Dit spel lijkt een beetje op het geluidenspel, maar Klungel en Knutsel hadden er wat extra regels bijgeknutseld / -klungeld. Nadat de groepjes te voet en te auto naar het bos waren gekomen, gingen ze op zoek naar handelaren om hun handelswaar te ruilen voor zoveel mogelijk geld. Deze handelaren waren te herkennen aan dierengeluiden. Moppersmurf was bijvoorbeeld erg bedreven in het nadoen van en Koe, terwijl Lollie als papegaai een aantal veel voorkomende teksten uit zijn mouw kon schudden.

Had je eenmaal eenmaal een handelaar gevonden, dan was de volgende stap erachter komen waar de handelaar veel geld voor over heeft. De kinderen hadden zowel antieke als niet-antieke voorwerpen bij. Sommige handelaren boden veel voor antiek, anderen juist niet. Door simpelweg te vragen ‘geef je veel voor antiek?’ kon je erachter komen met welk type handelaar je van doen had.

Zo gezegd, zo gedaan. Helaas waren er twee (geplande) obstakels. Obstakel 1 was dat niet alle handelaren eerlijk waren. Zij gaven bijvoorbeeld aan veel te geven voor antiek, maar deden dat niet. Je was dan een duur antiek voorwerp kwijt. Obstakel 2 was Surf. Surf had nog ergens een knuppel en wat smurfo’s zien liggen en liep door het bos als bewaking. Vond Surf je groepje en tikte hij een groepslid, dan kreeg je een boete. Je dacht niet dat de piraten eerlijk aan hun voorwerpen gekomen waren, toch!? Daarentegen zou Surf Surf niet zijn als hij niet ook de groepjes zou belonen die oneerlijke handelaren wisten te melden. Groepjes die juist gokten wie deze oneerlijke handelaren waren, konden extra smurfo’s verdienen.

Helaas voor de kinderen waren er nog wat extra obstakels. Zo bleek dat het bos op sommige plekken toch wel erg dichtbegroeid was, onder andere door de vele regen die ook die woensdagavond uit de lucht viel. Een tweede probleem was dat de grenzen van het gebied op sommige plaatsen op meerdere manieren te interpreteren was – toch wel een essentieel onderdeel van een grenshandelspel.

Hierdoor werden ook gelijk de navigatievaardigheden van de kinderen getoetst. Twee groepjes wisten veilig bij de beginpost aan te komen. Niet toevalligerwijs waren dit de groepjes zonder smurf. De andere twee groepjes waren zo ongelukkig Muzieksmurf te treffen. Nu moeten jullie weten, Muzieksmurf staat onder de smurfen ook wel bekend als Panieksmurf. Onder leiding van admiraal Muziek waren de kinderen verdwaald in een maïsveld. Dit ondanks ondersteuning van whatsapp live locatie, hulp van Boerûh (expert in maïsvelden) en het feit dat ze maar 50 meter verwijderd waren van de toegesnelde Hippe en Mopper en deze laatsten de kinderen dus gewoon konden horen. Nadat Mopper de groepjes toch gevonden had (na meer dan een halfuur zoeken), besloten ze naar de blokhut terug te lopen. Aldaar wachtten hen de twee groepjes die eerder terug waren gekomen en, als kleine goedmaker, heerlijke warme chocolademelk en marshmallows van Dicht. Zo konden ze toch nog lekker slapen.

Check Sparrow – 10

Vliegende Schaakstukken – 8

Kapitein Schaak – 8

Schurende Scheurbuiken – 10

Sorry, comments are closed for this item.