Levend cluedo

Op dinsdagavond stonden de kinderen voor een groot raadsel. Er was een matroos dood aangetroffen op zijn schip. Dit kon maar een ding betekenen. De kinderen gingen levend cluedo spelen. De bedoeling van levend cluedo is om een moord op te lossen door te praten met verschillende smurfen in rol.

Dit jaar was er een moord gepleegd op een schip en moesten de kinderen de bemanningsleden van het schip de Donkere Koningin ondervragen. Daarnaast waren er ook bemanningsleden van een ander schip en een gevangen kapitein van een ander schip aan boord. Erg ingewikkeld allemaal, maar vol goede hoop gingen de groepjes aan de slag. 

Het groepje van Willem (Kapitein schaak) ging systematisch aan de slag en ze hielden de hints van de smurfjes erg nauwkeurig bij. Het groepje van Jurian (de schurende scheurbuiken) waren er vroeg bij om te raden wie de moordenaar was. We hadden toch maar de tip gegeven met alle smurfjes te praten om zeker te weten dat ze niks over het hoofd hebben gezien. 

Valentijn had vlak voor het einde van het spel de moordenaar gevonden. Jammer genoeg had zijn groepje Check Sparrow twijfels bij zijn verdenking en hebben ze naar nog meer speuren het verhaal toch niet kunnen oplossen. Ze waren wel het dichtst in de buurt gekomen van de waarheid en hebben hiermee de winst kunnen pakken. 

Het spel eindigde met de gevangen kapitein die het einde van de plank voorbij moest lopen onder veel gejuich van de kinderen. Al met al een leuke avond vol speuren.

Check Sparrow 10

De vliegende schaakstukken 7

Kapitein schaak 9

De schurende scheurbuiken 8

Sorry, comments are closed for this item.