Lolsmurfs Dagboek Dag 4 & 5

Lief dagboek,

Het zijn nogal drukke dagen geweest en ik schrijf dit terwijl het zwemmen wordt voorbereid dus ik ga het relatief kort houden.

Het Kempenkamp heeft nogal veel spullen, waarvan een groot deel vrijwel nooit wordt gebruikt waaronder 2 incomplete tangramsets van verschillende groottes. Dinsdag had ik echter een nut hiervoor kunnen vinden. In verband met regen moest de 2e ronde van de minigames namelijk binnen. Helaas waren niet al deze spelletjes geschikt voor binnen. Ik was gelukkig al langer met een idee in mijn hoofd aan het spelen: laat de kinderen met de zojuist genoemde tangramsets zo goed mogelijk iets uitbeelden. Als vervangend spel heb ik hen een papegaai, een piratenschip en een schatkist laten leggen. Uiteraard waren niet alle groepjes hier even goed in maar de Vliegende Schaakstukken hebben echt een prachtig piraten schip en een mooie papegaai neergelegd.

Cluedo was weer een genot om te spelen. Dit keer had Mopper een verhaal in elkaar gedraaid, vol intrige en persoonlijke ambities. De kinderen vragen echter alleen waar je wanneer was en wie je gezien hebt en komen er daardoor jaar achter jaar niet achter de diepere verhaallijnen waar de smurfen niet alleen hard voor gewerkt hebben, maar die vaak ook de echte reden voor de moord schuil houden.

Woensdag had ik de chaotische schaakvariant verbiedschaak georganiseerd. Sommige kinderen vonden het helemaal geweldig, anderen vonden het helemaal niks. Zo gaat het helaas soms. Gelukkig heeft ook de tweede categorie zich vermaakt volgens mij. Waar mijn neus ook weer opgedrukt is is dat het niet uitmaakt hoe goed je een schaakvariant uitdenkt, de kinderen vinden altijd wel een situatie waar je nog niet aan gedacht had. Wat is de “losgelaten is gezet” van een zet verbieden? Is promoveren tot toren echt een andere zet als promoveren op hetzelfde veld tot dame?

Ik moet zo weg dus hier ga ik het bij laten, tot de volgende keer!!

Sorry, comments are closed for this item.