Vegatafel met Jurian en Freek

Jurian maakt er al de hele week een punt van dat hij zo min mogelijk vegetariƫrs aan zijn tafel wil. Helaas voor hem zijn ongeveer de helft van de smurfen vegetariƫr, dus hij ontkomt er sowieso niet aan. Woensdag hadden de smurfen echter een verrassing voor hem bij het avondeten. Een voor een werden zijn groepsgenoten naar andere tafels gestuurd, totdat alleen Freek (die wilde graag meedoen aan het spektakel) en 6 lege stoelen overbleven. Laten er nou precies 6 vegetarische smurfen nog een stoel zoeken. Wat een toeval!

Toen was er ineens een vegatafel met 6 vegasmurfen Jurian en Freek. Er waren ook precies 8 stukken vegavlees dus Freek (vrijwillig) en Jurian (minder vrijwillig) aten ook gezellig vegavlees mee. Freek vond het lekker, Jurian niet. Maar ja, je moet wel je bord leeg eten, dus heeft Jurian uiteindelijk braaf het stuk opgegeten. Maar ja, je bord leeg eten is ook een vereiste voor smurfen en omdat Mopper nogal enthousiast had opgeschept, was dit wel een uitdaging voor Lolsmurf en Klungelsmurf. Lolsmurf was het uiteindelijk gelukt. Klungelsmurf had het zwaarder omdat hij eerder op de dag een eetwedstrijd met Cathelijne had gehad. Toen Jurian even niet keek, schoof hij een daar happen richting Smulsmurf die dat nog wel kon weg werken.

Al met al hebben we met zijn allen erg kunnen lachen en wij zijn er volledig van overtuigd dat Jurian in het vervolg vaker vegetarisch wil eten.

De V van vega!

Sorry, comments are closed for this item.