PongSchaak

Deze ochtend mochten de kinderen een spel spelen dat zeer populair is bij vele smurfen; BeerpongSchaak.
Tijdens dit spel mogen de kinderen een pingpongbal in bekers proberen te gooien. Elke beker staat voor een stuk. Bij elk raak schot in een beker mag de speler het betreffende stuk op het bord verplaatsen. Bij dit spel hoeven de spelers geen mat te zetten; zodra de koning wordt geslagen, heeft het team gewonnen.

Vorig jaar hebben we dit spel ook al gespeeld, maar het opstarten dit jaar was weer moeilijk met veel ballen die naast de bekers belandden in de eerste ronde. Gelukkig herpakten de kinderen zich snel en gingen na de eerste ronde bijna alle balletjes in de bekers!

De Vliegende Schaakstukken deden bij dit spel hun naam wel eer aan. Twee keer belandde de bal op de bekers in plaats van erin, net alsof het balletje aan het vliegen was! Gelukkig vlogen de stukken ook over het bord. Er kwamen meer dan genoeg pingpongballen in de bekertjes, want ze hebben alle drie de potjes gewonnen! Vooral Sydney kon heel zuiver gooien; hij heeft bij alle potjes de winnende zet gespeeld. Heel erg knap!

Check Sparrow had wel wat minder geluk in de laatste ronde, na een mooie start van 1. e4, 2. De2 hebben ze alleen nog maar de loper gegooid. Als de dame niet gezet was, zouden ze zelfs mat hebben kunnen zetten met de loper! De Schurende Scheurbuiken konden hier goed gebruik van maken; zij hebben met een pion eerst de dame weten te slaan op e2. Dat was een eind lopen!

Punten:
Vliegende Schaakstukken: 10
Check Sparrow: 7
Schurende Scheurbuiken: 7
Kapitein Schaak: 7

Zo te zien maken de Vliegende Schaakstukken weer een inhaalslag!

Sorry, comments are closed for this item.