Dropping

Onze piraten hebben hun eerste grote wandeling er weer opzitten! Hiervoor werden ze opgedeeld in vier groepen.

De eerste groep kinderen liepen met Knutsel en Surf mee. De kinderen hadden er een flink tempo in zitten en waren binnen een uur terug op de blokhut. Helaas hadden ze een beetje regen onderweg, maar dat houdt een echte piraat natuurlijk niet tegen 😉

De tweede groep kinderen liepen met Klungel en Muziek mee. Helaas had deze groep minder geluk met de wandelroute; ze waren super omgelopen. Wel hadden ze het geluk dat ze onderweg een kaart tegen kwamen met verschillende knooppunten. Met behulp van deze kaart hebben ze de weg terug naar de blokhut kunnen vinden. Kaartlezen kunnen ze dus in ieder geval goed, wat natuurlijk een belangrijke kwaliteit is voor piraten.

De derde groep kinderen liepen met Smurfin en Baby mee. Daniël had meteen al een deal gesloten met de smurfen: als hij de hele weg de tas met hesjes zou dragen, kreeg hij 5 smurfo’s. Ook deze groep heeft goed omgelopen. Bij de tweede kruising werd verkeerd gelopen. Dit zorgde ervoor dat ze juist verder van de blokhut af gingen, in plaats van naar de blokhut. Op een gegeven moment zijn de kinderen (en smurfen natuurlijk) opgehaald door reddingsbrigade Smullie en Boeruh.

De vierde groep kinderen liepen met Mopper en Hippe mee. Deze groep had eerst wel geluk met de route die ze gekozen hadden, maar toen ze bijna bij de blokhut waren zijn ze toch nog verkeerd gelopen. “We moeten naar het noord-zuiden. Nee wacht, het zuid-noorden.” Hierdoor duurde de route natuurlijk wel weer langer. Uiteindelijk is ook deze groep toch nog bij de blokhut uitgekomen.

Dichtsmurf had voor een mooi kampvuur gezorgd en er was warme chocolademelk met marshmallows voor de kinderen die terugkeerden van de dropping.

Sorry, comments are closed for this item.