Smokkelspel

Een piratenkamp is natuurlijk niet compleet zonder smokkelspel en omdat het niet regende was maandagochtend een geschikt moment om dit spel te spelen. Lollie en Klungel hadden hiervoor een mooie locatie uitgezocht in Moergestel: een wijk met veel steegjes en een onmogelijk stratenpatroon zodat elk rondje anders was. Dit weerhield de kinderen er niet van om fanatiek smokkelwaar naar de eindpost te brengen. Daarnaast was ze verteld dat er verschillende schatkistjes verstopt waren met daarin extra smurfo’s. Wanneer je zo’n kistje bij Surf wist te krijgen, die de eindpost bemande, mocht je de inhoud van het kistje houden. Had je daarnaast óók nog je smokkelwaar bij, dan kreeg je twee bonuspunten.

Helaas was dat niet zo makkelijk, omdat er veel smurfen met knuppels waren opgetrommeld om kinderen af te tikken. Was je afgetikt, dan moest je je handelswaar ‘inleveren’ (opeten) en mocht je bij de beginpost weer nieuwe smokkelwaar halen. Vooral Mopper, Hippe en Smullie waren een gevreesde tegenstander. Bij Muziek kon je er met een beetje geluk nog wegkomen met het winnen van steen, papier, schaar. Won je, dan mocht je doorlopen – waarna de toegesnelde tweede smurf je alsnog aftikte. Ook Surf had zijn trukenarsenaal vol opengegooid. Op één kistje, niet toevallig een kistje dat best vaak door kinderen werd gevonden, zat een slotje. Je kon dus niet zomaar zien wat erin zat. Surf bood 50 smurfo voor de ongeopende kist, óf de inhoud van de kist. Wat de kinderen niet wisten was dat er in dat kistje nogal weinig smurfo’s zaten. Vooral voor Sebastiaan waren de druiven zuur; er zaten namelijk maar 5 smurfo in zijn kistje… Smullie gooide het over een andere boeg. In ruil voor het mogen aftikken van Koen zou hij laten zien waar het kistje was. De regels waren echter dat je het kistje alleen mee mocht nemen als je handelswaar bij je had en dat had Koen dus niet meer. Cathelijne wel, en dus kwamen er 20 smurfo’s bij op de bankrekening van De Schurende Scheurbuiken.

Ondanks alle hindernissen wisten de meeste kinderen de eindpost toch te halen en hebben ook alle groepjes wat extra smurfo’s verdiend. Uiteindelijk leverde dit de volgende eindstand op:

Check Sparrow: 10

De Vliegende Schaakstukken: 8

Kapitein Schaak: 10

De Schurende Scheurbuiken: 10

Sorry, comments are closed for this item.