Levend Stratego

De dag begon goed toen het zonnetje begon te schijnen. Het ochtendspel was een oud bekend spel van de kinderen, namelijk levend stratego. Net als bij echt stratego, kregen de kinderen een kaartje waarmee ze elkaar konden aftikken. Het doel van het spel was om alle kaartjes van het andere team af te pakken.

Alleen hielden de kinderen zich niet zo bezig met het andere team te verslaan, maar om smurfo’s te verdienen. Je kon namelijk extra smurfo’s verdienen als je een maarschalk aftikte met een spion, de spion aftikte met een verkenner of een bom wist te ontmantelen. Paulien was een van de kinderen die een heleboel smurfo’s voor haar groepje wist binnen te halen. Daar was het andere team dan ook erg jaloers op.

Zoals het een traditie is voor levend stratego proberen de kinderen ook strategieën te bedenken die niet helemaal binnen de regels vallen. Zo was het onderling ruilen van kaartjes niet toegestaan, echter werd dit in de eerste ronde al stiekem gedaan. Boeruh maakte de fout door te zeggen: ‘’Zolang we het niet zien, kunnen jullie doen wat jullie willen.’’ Dit zagen de kids natuurlijk als een uitnodiging om zoveel mogelijk vals te spelen als ze konden.

Uiteindelijk was levend stratego een groot succes. Er was zelfs geen traantje weggepikt bij een van de kids, omdat het andere team onrechtvaardig won. Bovendien was er een hele mooie actiefoto gemaakt van Aryun, die klungelsmurf wist te fotobomben om precies het juiste moment.

Al met al, zoals elk jaar weer een geliefd spel dat met veel plezier is gespeeld.

Score:

Schurende Scheurbuiken: 10
Check Sparrow: 8
Kapitein Schaak: 8
De Vliegende Schaakstukken: 7

Sorry, comments are closed for this item.