Lolsmurfs Dagboek Dag 2

Lief dagboek,

Kempenkamp is voor een groot gedeelte afhankelijk van het weer. De weersvoorspellingen voor vandaag waren mooi in de ochtend, maar slecht daarna. Aan de hand van deze voorspellingen hadden we ons schema omgegooid: ’s ochtends de deur uit, ’s middags schaken, ’s avonds weer binnen een spel doen.

Zo is het niet gegaan vandaag. Bij het ochtendspel was het zoals voorspeld prachtig weer. Toen ik bij levend stratego valsspelers er tussenuit probeerde te halen, moest ik zelfs de schaduw opzoeken omdat het in de zon niet te doen was. Terwijl we bezig waren veranderden ook de voorspellingen: regen komt pas later op de middag.

Met deze kennis en de warme temperaturen buiten besloten we om de waterspellen alsnog deze middag te houden. Echter wel zo vroeg mogelijk, want we wilden natuurlijk de regen voor zijn. Dit betekende om 12 uur stipt lunchen. Ik was ook aangesteld is invalspelleider nadat de originele spelleider zich niet lekker voelde en even rust nodig had. Oké, snel met Smullie zo snel mogelijk zo veel mogelijk klaar zetten en waar nodig nog even de geplande spellen aan passen.

De spellen leiden stelt niet zo veel voor, gewoon zorgen dat alle spellen het “laatste ronde”-signaal tegelijk ontvangen. Ik was echter er wel op beducht dat ik vanmiddag de wc’s nog moest schoonmaken dus ik probeerde wel op den duur de leiding over te dragen zodat ik nog even rust kon pakken voordat ik daaraan moest beginnen. Maar dat zat er voorlopig nog niet in, want er was ineens sponzentrefbal tussen de smurfen en de kinderen en de smurfen konden alle extra handen goed gebruiken. Hoewel ik hoop dat we het nog gaan overtreffen, denk ik dat het een van de hoogtepunten van deze week gaat worden. Het was erg spannend en super leuk.

Daarna werd het waterspektakel minder gestructureerd en was mijn leiding niet meer nodig. Ik merkte echter dat ik nog wel nodig was met dingen zoals emmers water aanleveren, kinderen die er klaar mee waren richting de douche sturen en alvast een paar dingen opruimen. Dat laatste was belangrijk, want je wilt natuurlijk de lol zo lang mogelijk door laten gaan, maar als het onweer losbarst wil je wel iedereen METEEN naar binnen kunnen sturen. De laatste paar dingen moesten in de stroomde regen nog naar binnen, maar het meeste was voor die tijd al binnen. Dit laatste was natuurlijk alleen mogelijk door alle smurfjes die daar samen hard voor gewerkt hadden.

Hoewel het voelde alsof we de hele middag op het veld hadden gestaan, was het pas 3 uur toen de bui losbarstte, dus had ik alsnog tijd zat om uit te rusten en daarna schoon te maken. Na die bui was het echter weer droog dus konden we in plaats van een binnenspel, dat ook nog wel op een latere dag kan, meteen de dropping doen. Dus het schuiven in het schema was nog niet voorbij. Ik kan me geen andere kampdag herinneren waar we geen schaakspel hebben gedaan (zwemdagen en zaterdagen daargelaten), maar voor alles is een eerste keer. Dit betekent trouwens ook dat er nog een dag gaat komen met 2 schaakspellen, ook iets nieuws. Maar dat zal wel prettig zijn als het een keer een hele dag gaat regenen.

Terwijl ik dit schrijf wordt het een na laatste groepje opgehaald. Ik ga nu stoppen, zo vergaderen en dan meteen door naar bed.

Welterusten allemaal!

Sorry, comments are closed for this item.