Waterspellen

Opeens begon het zonnetje te schijnen in de middag, dus onze piraten hadden wat verkoeling nodig. Gelukkig is er genoeg water op een schip, je kan het namelijk zo uit de zee halen! Daarmee was het tijd voor de waterspellen en dat was zeker een succes dit jaar!

Zo mochten de kinderen door een mijnenveld heen lopen. Als ze op een mijn stapten, mocht het andere groepje met sponzen gooien. Olivier was heel goed in het ontwijken van de sponzen en kon ongedeerd naar de schat van maar liefst 150 smurfo’s lopen, maar Willem had helaas minder geluk ;(

Verder moest er een schip verdedigd worden. Dit betekende dat een groepje sponzen mocht gooien en de andere groep mocht een doelman aanwijzen om het schip te verdedigen. Vooral Daniël was hier erg goed in en liet geen enkele spons door!

Maar het allerleukste spel was toch wel trefbal met sponzen. De gevechten waren vurig, maar gelukkig vlogen er genoeg sponzen rond voor wat afkoeling. Meestal was een ronde na 3 minuten al weer klaar en kon de rest weer aanschuiven! Er waren maar liefst twee memorabele momenten: de eerste was een zenuwslopend gevecht tussen Aryun en Kevin waar maar liefst 20 sponzen heen en weer vlogen voordat Kevin geraakt werd door Aryun. Daarna zochten de smurfjes ook nog wat verkoeling en op een gegeven moment leek het net alsof ze van alle kinderen samen hadden gewonnen. Gelukkig wist Cathelijne in haar eentje drie smurfen van kant te maken en kon team kinderen toch nog een winst binnen hengelen.

Na een kort en chaotisch watergevecht begon het helaas te onweren. Dat moet ook wel na dat heerlijke weer. Dus toen kon iedereen binnen onder de douche in plaats van onder te tuinslang. Toch wel een opluchting voor veel kinderen 😉

Score:
Schurende Scheurbuiken: 10
Check Sparrow: 9
Kapitein Schaak: 8
De Vliegende Schaakstukken: 7

Sorry, comments are closed for this item.