Heldenopleiding

’s Middags was het aan de kinderen om te laten zien dat ze van alle markten thuis waren. Ze werden getest op zes aspecten in spelvorm en moesten bij elk aspect proberen de beste score neer te zetten. Zo werden bijvoorbeeld ‘snelheid’ getest door een parcours op het grasveld, ‘geheugen’ door een memoryspel, ‘behendigheid’ door blikwerpen.

Nadat ieder groepje elk spel gedaan had was het tijd om je eigen scores te verbeteren zodat jouw groepje in elk aspect de beste score had. De scores per aspect waren namelijk belangrijk voor het tweede deel van het spel. Op basis van de scores bij de zes aspecten kregen ze kaartjes met helden erop met een waarde van één, twee of drie sterren. Zie hier het voorbeeld van een één sterren Batman en een drie sterren Batman.

Vervolgens gingen de groepjes de strijd aan tegen elkaar door middel van deze kaartjes. Eén op één gingen de kinderen met elkaar het gevecht aan. Het ene kind koos een van de attributen op het kaartje, het andere kind kon dan een held kiezen om mee te verdedigen op dat attribuut. Beide kinderen gooiden een dobbelsteen en telden de bonus van het betreffende attribuut erbij op.

De Supersnoepjes hadden op een heel aantal spellen de beste score neergezet waardoor ze veel goede kaartjes hadden voor het tweede deel. Ze pakken hier dan ook 10 nummer zes.

De Lachende Pizzapannenkoeken: 9

De Supersnoepjes: 10

Spooderman: 8

Kapitein Onderbroek Squad: 7

Sorry, comments are closed for this item.