Torpedospel

Vandaag hebben we getest hoe goed de kinderen zijn in een oorlog op zee en hoe kun je dat beter doen dan door zeeslag te spelen. Het had echter ook een twist, want de kinderen mochten namelijk niet zomaar coördinaten noemen, maar moesten eerst 2 ballen tegen een emmer gooien. Lukte hen dat niet, dan schoten de schepen scheef en werd er een dobbelsteen gegooid om te achterhalen waar nou eigenlijk geschoten werd. Gezien het feit dat je bij zeeslag toch aan het gokken bent waar de schepen van de tegenstander zijn, maakt het het spel niet veel moeilijker. Het wordt er wel een stuk spannender door, bovendien is de vreugde extra groot als je mis gooit maar toch raak schiet.

Sommige kinderen bleken een kei in gooien, zoals Karel. Anderen zoals Dayen vermaakte zich prima door enkel en alleen de schoten bij te houden.

Maar natuurlijk is alleen zeeslagje geen maatstaf van hun tactische skills op zee. Daarom moesten ze ook zelf een onderzeeër spelen. Echter hiervoor moet er goed gecommuniceerd worden en in sommige groepjes werden de signalen niet goed doorgegeven waardoor hun onderzeeër al snel ten onder ging. De Prehistorische Processierupsen bleken echter een uitstekende onderzeeër die zelfs de smurfenonderzeeër kon verslaan. Dit alles leverde de volgende punten op:

PiëlzckØlèrç7
De Tijdreizende Torens6
De Brownie Beren7
De Etende Mensen10
Prehistorische Processierupsen8
Ugh hubba ukka ugh6

Sorry, comments are closed for this item.