Minigames

Minigames

Vandaag hebben de kinderen maar liefst tien verschillende spellen mogen spelen!

Binnen en rondom de blokhut stonden verschillende ‘marktkraampjes’ met spellen klaar.

Elk groepje mocht deze spellen in willekeurige volgorde uitvoeren. Bij elk spel zijn punten te verdienen. Nadat alle groepjes elk spel hebben gespeeld, mochten ze hun score nog eens verbeteren.

Er zijn erg hoge scores behaald, zo ook met het spel ‘bekers stapelen’. Hierbij gaan de kinderen aan de slag met de nieuwste trend ‘cup stacking’. Hierbij moeten er speciale bekers zo snel mogelijk in een vooraf bepaalde volgorde gestapeld worden.

Ook Jenga was geen klein spelletje dit jaar. De grote stenen maakte het spel zowel makkelijker als moeilijker.

Bij het papieren vliegtuigjes vouwen, gingen de gevaartes alle kanten op. Sascha, Katya en Tomek gingen het verst. Niet alleen snelle, maar ook hele mooie vaartuigen vlogen voorbij.

Het leek wel een kermis bij het blikken gooien. Vele blikken zijn omgegaan met het fanatieke kinderspel.

Ook met eten werd gespeeld. Bij het zo ver mogelijk overgooien van een ei mochten de groepjes zichzelf uitdagen om een ei naar elkaar te gooien en zien te vangen. De verste afstand was maar liefst 35 meter, waarbij het ei is heel gebleven. Na de grenzen opgezocht te hebben, zijn er ook een paar eieren gesneuveld. Desondanks zijn enorme scores behaald. Een eitje van een cent?

Ook een voetbal mag natuurlijk niet ontbreken op dit mooie gras. De kinderen mochten binnen zeven minuten zoveel mogelijk flessen omschieten met een bal.
Domino kun je op de officiële manier spelen, waarbij je de stenen aan elkaar legt via de gelijke nummers die erop staan. Maar je kunt natuurlijk ook voor Domino Day gaan en de stenen in een zo’n lang mogelijke rij om laten vallen. Dat laatste hebben de groepjes gedaan en zoveel mogelijk stenen achter elkaar laten omvallen.

In het spel ‘House Of Cards’ konden de kinderen een zo hoog mogelijk kaartenhuis bouwen. Het omvallen van het kaartenhuis bleek makkelijker dan het opzetten ervan…

Niet alleen de beentjes, maar ook de hersenen moeten actief gehouden worden. Daarom mochten bij het spel ‘Ik ga op tijdreis en ik neem mee…’, zoveel mogelijk woorden onthouden worden.

Een pingpongbal kan over een uitgetrokken rolmaat rollen. Maar voor hoelang? Tijdens dit spel mochten de groepjes een pingpongbal in een bekertje rollen over het lint van een rolmaat. Hoe meer centimeter, des te meer punten.

1 PiëlzckØlèrç10
2 De Tijdreizende Torens7
3 De Brownie Beren 9
4 De Etende Mensen 7
5 De Prehistorische Processierupsen8
6 Ugh hubba ukka ugh8

Sorry, comments are closed for this item.