Lolsmurfs dagboek Dag 3

Lief dagboek,

Zo, het avondspel is afgelopen en de jongste kinderen worden naar bed gestuurd. Tijd om een dagboek te schrijven.

Het was vanochtend wat langzaam wakker worden voor mij; ik had nou eenmaal geen wekker gehoord. Dat was niet zo handig, want de kinderen waren al vroeg wakker. Stekker nog, ik was mijn tanden nog aan het poetsen toen de kinderen zich om mochten gaan kleden. Gelukkig waren mijn medesmurfen hard bezig om het ontbijt klaar te zetten. Kinderen hebben namelijk de neiging vervelend te worden als ze geen ontbijt krijgen en moeten wachten. Zo ken ik overigens ook een paar smurfen, al is koffie dan vaak belangrijker dan boterhammen.

Bij het ontbijt ging ik vrolijk appels snijden, want het eerste spel zou niet op de blokhut zijn, maar de kinderen moeten hun fruit wel eten. Dus dan stoppen we het fruit maar voorgesneden in bakjes. Na de helft van de appels wisselden we af en kon ik ook zelf gaan ontbijten.

Dat spel was namelijk een speurtocht met foto’s. Ik was er helaas niet bij want het zag er wel leuk uit. Ik kon de extra tijd echter wel gebruiken om mijn dagboek van de dag ervoor af te typen en de EHBO-doos opnieuw in te richten. En natuurlijk wat rust te pakken, want je kunt op dit kamp niet genoeg rust krijgen.

Dat bleek ook tijdens de lunch toen ik door andere smurfen gesommeerd werd om ook even rustig te lunchen. Je kunt namelijk niet en brood bijvullen voor te tafels en kaas halen voor iedereen en nieuw drinken halen terwijl je zelf ook luncht. Toen namen wat andere smurfen die taken van mij over.

Natuurlijk hebben die kinderen ook tijd om te spelen. En spelen wij niet zelden mee (als je ze toch in de gaten moet houden, kun je net zo goed samen lol hebben). Zo had ik vandaag om wat voor reden dan ook een schuimen dobbelsteen vast die Amber wilde hebben. Die gooide ik naar Noor en dan speel je ineens lummelen. Dan zien kinderen dat en dan komen ze gewoon meedoen. Superleuk is dat. Ik moet wel zeggen dat je als smurf een voordeel hebt, want sommige kinderen verstijven als je op hen afstormt. Dat is voor hen dan wel even eng, maar dat maakt het wel voor iedereen grappig.

Helaas word je als smurf dan soms wel weggeroepen voor andere dingen, zoals de voorbereiding voor het volgende spel. Nu was dat na het lummelen niet het geval, maar het is iets van een bruggetje. Het volgende spel was namelijk levend cluedo, wat altijd voor zowel smurfen als kinderen een feest is. Ik mocht dit jaar een penningmeester (schatbewaarder) spelen. Ik had de rodedraadmuntjes geleend, voor me uitgestald en begon met tellen. Dat zorgt er aan de ene kant voor een mooie sfeer, maar aan de andere kant moet je alle kinderen in de gaten gaan houden dat ze de muntjes niet meenemen.

Op den duur vonden we het te langzaam gaan, maar daar konden we wel een oplossing op bedenken. Het luid verkondigen dat een raampje kapot was zorgde ervoor dat het onderzoek van vele groepjes snel vooruit ging, helaas niet altijd te juiste kant in.

Het avondeten waren vandaag heerlijke wraps en ik had de taak om mee te helpen met het opscheppen. Gezien het feit dat het build-your-own wraps was en die kinderen gezond moeten eten, hanteerden we de regel: minstens 3 groentes. Gelukkig was dit voor slechts een paar kinderen een probleem. De meeste pakten namelijk de groentes die ze lekker vonden en kwamen al op 5 groentes uit. Voor mij en de rest van de vega’s was er een soort vegagehakt dat er nog rauw uitzag, maar geproefd was en goed smaakte. Heel vreemd.

In de avond hadden we een schaakspel waarbij de kinderen op verschillende posten op verschillende manieren moesten schaken. Bij mij moesten ze schaakpuzzels oplossen, zo ingedeeld dat de ouderen moeilijkere puzzels kregen. Een heel aantal groepsoudsten moesten lijdend toekijken terwijl de jongeren uit hun groep zich stuk keken op een mat-in-1- opgave. Voor Roel en Sascha was het omgekeerd. Omdat Sascha erg goed schaakt en Roel nog geen half jaar schaakt, kreeg Roel de makkelijkste opgave, terwijl Sascha de moeilijkste kreeg. Sascha had zijn opgave, waar andere kinderen toch al snel 8 minuten naar moesten kijken, binnen 10 tellen opgelost. Roel daarentegen had er wat meer moeite mee en zette snel een zet zonder goed na te denken en gaf zo een toren weg in plaats van mat te zetten.

Dat was het voor vandaag. Tot morgen!

Sorry, comments are closed for this item.