Lolsmurfs Dagboek dag 4

Lief dagboek,
Voordat ik begin over de dag van vandaag wil ik even zeggen dat ons gastenboek een over enthousiaste spam filter heeft. Daardoor kan het zo zijn dat berichtjes later pas goed gekeurd worden.
Maar, de dag van vandaag. Die begon voor de jongste kinderen met kampbeer Bob en K3 muziek. Gisteren zijn namelijk mijn boxjes gebracht en Babysmurf moest als nieuwe smurf nog een keer had pak in. Daarna gingen we naar de oudste slaapzaal. Daar hadden we namelijk het zelfde plan, maar er was een probleem. We misten namelijk een stopcontact. Er was er wel een, die zat alleen boven Kevins bed en die had TOTAAL geen zin in muziek. En dan is een stekker er wel heel makkelijk uitgetrokken….
Bij het ontbijt hadden Dion, Casper en Mika in een keer een smurfenhesje aan. Dat was wel handig want dan konden die lekker het brood rondbrengen. Ze hielpen wel braaf mee, zoals het hesje betaamd, maar de macht steeg hen ook een beetje naar het hoofd. Nee je mag nog steeds niet zomaar kinderen straf geven of op de smurfen slaapzaal komen. Dat gaat dan weer net te ver.
Daarna mochten de kinderen gaan schaken. Vandaag dus individueel en ze hadden bovendien alleen 3 pionnen en een koning. Dat bleek stiekem toch wel spannend. Zo kan het bijvoorbeeld remise worden als beide koningen de pionnen vast zetten. Daarnaast kan snel mat gezet worden ZELFS als de ander eerder gepromoveerd heeft. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat ervaren schakers pat zetten met een dame. Of als je dat wilt voorkomen door te promoveren tot toren, kan je vergeten hoe je moet mat zetten met een toren. Beetje jammer Roos. Uiteindelijk is dit het eerste schaakspel waarbij De Schaakowners niet wonnen. Ze werden derde.
Tijdens de lunch gingen de extra smurfen ook aan de smurfen tafel zitten. Die zat dus vol, daarom ging ik maar bij Babysmurf, Katya en Iris zitten. De volle smurfentafel zorgde er gelukkig wel voor dat je altijd kon roepen om meer brood. Maar ja toen Iris vruchtenhagel wilde die op was, ging Babysmurf die toch maar zelf halen. Hij was zelfs zo attent dat hij het voor haar op haar brood strooide. Hij bleef strooien. En bleef strooien. Toen had Iris ineens genoeg vruchten hagel voor 10 boterhammen. Katya vond dit niet zo erg, die vindt het wel lekker om wat losse hageltjes te snoepen.
Daarna volgde een sportmiddag waar ik helemaal niks mee te maken had. Weer even een paar uurtjes rust. Je moet die tijd die het kost om dit dagboek te typen toch ergens inhalen? Heb je wel eens gezien hoelaat dit geupload wordt?
Brillie had voor het avondeten weer zijn befaamde nasi gemaakt. En ik kon gezellig bij de regende schaakstukken gaan zitten. Daar bleek al snel dat de opschepsmurfen de maag van het groepje overschat hadden. Maar niet bij Teun, die had gewoon braaf zijn bord leeg. Ik heb wel wat groenten van hen opgemaakt, maar als vegetariër kon ik er niet voor zorgen dat ze allemaal ALSNOG hun bord leeg hadden. Helaas, volgde keer minder opscheppen smurfen. Het ijsje achteraf ging er wel nog in. Grappig is dat, dan zweren ze dat ze vol zitten maar dan pakken ze toch dat ijsje. (Het was ook maar een ijslolly, maar toch)
Na het avondeten ging ik weer afwassen. Weer, want het was de 3e keer vandaag. Ik had vandaag namelijk heel zin in afwassen en meezingen op Guus Meeuwis. Daarom had ik tijdens het ontbijt en lunch een afwastaak overgenomen. Vooral de lunch was legendarisch. Afwassen samen met mijn broertje Muzieksmurf met een playlist vol met Guus. Vooral Iris zong hier graag en hard op mee.
Surf en ik waren net op tijd klaar met het afwassen van de laatste pannen om het begin van Frankrijk-België te zien. Er waren een flink aantal smurfen die deze wedstrijd graag wilden zien. Bovendien was het avondspel leuker in het donker. Daarom werd de wedstrijd geprojecteerd op de muur waar iedereen mee kon kijken. Er waren zelfs bitterballen, frikandellen en kaassoufflés geregeld voor bij de wedstrijd. Helaas werd het 1-0 voor Frankrijk. Maar ja dan hoef ik in ieder geval niet het Belgisch volkslied te zingen (dat zou ik doen als ze het WK winnen).
Als laatste volgde het geniale geluidenspel. We moesten als smurfen namelijk Pokémon geluiden nadoen. Ik was een Bellsprout. Ik moet zeggen, dat beesie maakt een best leuk geluid. Bovendien was het hilarisch om al die andere smurfen hun Pokémon na te horen doen. Uiteindelijk had maar 1 groepje me niet zien liggen onder een stel dennenbomen. Ik zat eerst, maar dan zat ik met mijn hoofd tegen de dennennaalden aan.
Maar ik ga maar eens slapen. Weltrusten.

Sorry, comments are closed for this item.