Sportmiddag

Op de ietwat minder zonnige dinsdagmiddag hebben we een sportmiddag gedaan. De kinderen moesten natuurlijk warm en in beweging blijven. Genieten, want: het sport en spel werd georganiseerd door Mopper en Potige. De smurfen die hun ochtendgymnastiek van voorgaande jaren tot een hoger level wilden tillen. In een hoog tempo werden er 10 rondes voetbal en trefbal gespeeld. Bovendien was er nog een hindernisbaan.

Voetbal
Een potje voetbal nu het WK bezig is mag niet ontbreken. De voetbalwedstrijden waren vaak echte clashes tussen de teams. Veel gelopen hard gerend, oh oh Kevin wat ben je verwend. Het was te zien dat de dropping zit nog in je benen zit. Door de ijzersterke verdedigers was er vaak een eindstand van 0 – 0. Het schijnt dat Jannes volgens zijn groepsgenoten een mooiere goal heeft gemaakt dan Maradona. Perfecte voorzet, perfecte goal, perfect hoofd. Door het verschil in aantal personen in een team hebben Babysmurf en Potige smurf ook hun opwachting nog mogen maken.

Trefbal
Ook het trefballen viel goed in de smaak. Hoewel de kinderen zich niet altijd netjes aan de regels hielden – ‘Jelte, je bent af! Nee helemaal niet!’ heeft iedereen zich goed vermaakt. Kanttekening: Smullie heeft als scheidsrechter zich rot geschreeuwd waardoor hij zijn stem voor de rest van de week heeft verloren.

Hindernisbaan
De hindernisbaan was het laatste spel van de sportmiddag. Als een kruiwagen moesten de kinderen tegen elkaar een parcours afleggen. Tussen bomen door, een handstand maken, een bal gooien zo dicht mogelijk naar een doel toe a la Jeu de Boules en 5 rondjes draaien. Vooral Rens van D ging als een speer. Samen met Mika moest hij tegen Denys en Dion; dat ging niet helemaal goed. Tijdens het draaien van de rondjes draaiden beide teams een andere richting in waardoor ze vol tegen elkaar botsten. Dit had verder geen invloed op de rest van het parcours, dat ze snel vervolgden.

Sorry, comments are closed for this item.