3-pionnenschaak

Schaken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hoe lastig kan een partij zijn als je maar 3 pionnen en een koning hebt? Vandaag mochten de kinderen het uitproberen in het spel 3-pionnenschaak. Het was dus gewoon schaken met de normale regels, maar dan met deze beginstelling:

Toch bleek het een stuk lastiger dan sommige kinderen van tevoren misschien dachten. Want, wat ga je doen? Ga je meteen met je pionnen naar voren? Dan kunnen ze snel vast komen te staan. Wat ga je met je koning doen? Ga je je eigen pionnen helpen? Of toch de pionnen van je tegenstander proberen tegen te houden? Er werden veel verschillende strategie├źn toegepast en de een werkte toch beter dan de ander.
Zo werden 7 ronden gespeeld. Uiteindelijk waren er 3 kinderen die bovenaan eindigden met 6 gewonnen partijen: Casper, Valentijn en Lars. De punten van iedereen werden per groepje bij elkaar opgeteld en dit was het resultaat voor de ranglijst.
Actie!!! 6
De Gelaarsde Pionnen 9
De Rode Lopers 6
Het regent Schaakstukken: de Film 7
New Kids: Smurfo 10
De Schaakowners 8

Sorry, comments are closed for this item.