Survivalgames

Geen Hollywood zonder films over ‘de wildernis’. Tussen de middag gingen de deelnemers de ware technieken van ‘overleven’ leren kennen. Zo werden er onder andere broodjes gebakken, vuur gemaakt en hutten gebouwd.

Als eerste werden de ingrediënten van het brood gezocht, die verstopt lagen in het bos. Nadat de ingrediënten compleet waren, hebben de kinderen deeg gemaakt. Te veel of te weinig bloem? De resultaten liegen er niet om; verse ronde broden. Nog even laten rijzen, en dan kunnen ze de oven in! Vooral het broodje van Thijs verdiende zijn complimenten, met het mooiste brood van Kempenkamp. Daar kan geen enkele bakker tegenop!

Overleven overdag is oké, maar ’s nachts… Om jezelf een plek te geven tussen de natuur, is een hut essentieel. De groep ‘Action’ deed het erg goed, met een mooie hut als resultaat. Hieraan hebben Jannes en Karel hard gewerkt.

Samenwerking en verbale communicatie is tijdens het overleven een pre. Tijdens een van de groepsopdrachten, hebben de kinderen naar elkaar woorden uitgebeeld, waarnaar de anderen deze woorden moesten raden, zonder te praten.

Water is een van de eerste overlevingsbehoefte van de mens. Om te zorgen voor genoeg water, is er tijdens een opdracht zo veel mogelijk water verplaatst van de ene locatie, naar de andere.

In verband met het droge weer en de afspraken met de brandweer, hebben we de broodjes niet boven het vuur kunnen bakken. Gelukkig heeft de oven een handje kunnen helpen.

Sorry, comments are closed for this item.