Lolsmurfs dagboek dag 2

Lief dagboek,

Natuurlijk zijn we gisteravond allemaal laat naar bed gegaan. Na een dropping heb je dit nou eenmaal. Wat wel jammer is, is dat gisteren mopper tijdens het uitleggen van de regels heeft gezegd dat je op de jongste slaapzaal de smurf wakker moet maken om te vragen of je naar de wc mag. Dit is natuurlijk nergens voor nodig en de regel werd ook meteen weer ingetrokken. Maar voor sommige kinderen is zo’n regel niet alleen een regel, maar ook een leuk idee. Zodoende heeft Jonne mij midden in mijn al veel te korte nacht wakker gemaakt om te vragen of hij naar de wc mocht. Als Jonne namelijk iets leuk vindt is het Lolsmurf plagen. Of Muzieksmurf want die geeft hem schaakles.

Na dit veel te korte nachtje werd ik ’s ochtends wakker gemaakt om snel om te kleden en het ontbijt voor te bereiden. Buiten natuurlijk want daar staan de meeste tafels. Helaas was het wel nog een beetje fris, dus ik denk dat een heel aantal kinderen morgen bij het opstaan een vest aantrekken. Maar er was haast bij, want op de jongste slaapzaal waren al veel kinderen wakker toen ik uit bed werd getrommeld door Klungel. En als kinderen wakker zijn en weten dat er beweging buiten is, dan blijven ze niet lang meer liggen. Gelukkig waren de rest van de smurfjes al even bezig dus was alles zo klaar gezet.

Na het ontbijt volgde het door mij en Brillie voorbereidden spel plotschaak. Hier kun je mijn verslag al van lezen, maar ik vond het erg leuk om te zien hoe enthousiast kinderen naar hun opdracht toe werkte. Er zijn best wel wat kinderen gewonnen van een sterkere speler omdat ze beter hun opdracht uitvoerden dan hun tegenstander. Er moesten ook een paar smurfen invallen om de groepjes van vijf aan te vullen tot zes, zodat de complete teams tegen elkaar konden spelen. Smullie kreeg echter de winst in zijn bol en lette even niet op. Daar maakte Sebastiaan goed gebruik van en zette smullie mat achter de paaltjes. Of zoals ze bij Gardé zeggen: een Steertje. Vraag maar aan Jelte waar die naam vandaan komt. Ik had van tevoren een paar extra moeilijke opdrachten voorbereid, echter ik was deze vergeten aan het begin van het spel tussen uit te halen. Daardoor kregen een paar kinderen die ze nooit konden uitvoeren, deze waren namelijk bedoeld die zo goed konden schaken dat de wedstrijden eigenlijk niet meer spannend waren. Maar omdat ze toch die ene opdracht van zichzelf MOESTEN uitvoeren, hadden de wedstrijden toch in een keer wat uitdaging. Moet je je alleen niet mat achter de paaltjes laten zetten, Smullie.

Tijdens de lunch kon ik aanschuiven bij een tafel die vooral bestond uit de oudere jongens. Dit was heel grappig, want die jongens blijven maar eten. Steeds werd geroepen: smurfje, mogen we nog wat brood. Bruin brood natuurlijk, want bruin brood is VEEL lekkerder dan wit brood. In ieder geval totdat ik besluit dat ik Brillie wil gaan plagen. Regel vier(?) van Brilsmurf luidt namelijk precies dat: bruin brood is VEEL lekkerder dan wit brood. Maar tegen brilsmurf ingaan is natuurlijk een van de leukste dingen die je als Lolsmurf kunt doen.

Het zal ongeveer op dit moment van de dag zijn geweest dat ik achter het plan van Amber en co kwam om muzieksmurf te plagen. Muzieksmurf zou namelijk vandaag mijn plek op de jongste slaapzaal overnemen. Maar muzieksmurf slaapt op een luchtbed. En die kan leeg. En weggesleept worden. Met muzieksmurf er nog in. Ik ben benieuwd of ze het gaat lukken, want stap 1 van het plan was wachten tot muziek sliep. Muzieksmurf zal echter niet voor 2 uur in bed liggen dus ik geef ze weinig kans.

In de middag had Babysmurf een spel georganiseerd waarbij het einddoel was een broodje te roosteren boven een vuur. Het bos is echter net zo droog als mijn humor, dus leek dat ons geen goed idee. Gelukkig is een oven een goed alternatief. Daardoor konden de voorbereidende spelletjes wel doorgaan. Bij mij moesten de groepjes hun bloem regelen. Dat konden ze in plastic zakjes verstopt in het bos vinden. Helaas is het best wel saai om op kinderen te wachten voordat ze wat bloem hebben gevonden. Gelukkig kwam ruimte mij gezelschap houden. Het kwam wel eens voor dat de kinderen het bloem sneller gevonden hadden dan de 15 minuten die voor elke ronde stond. Dan kon ik de rest van de tijd vullen met verhalen die ik op mijn vele jaren kamp heb meegemaakt. Ja, ik heb het bloem een keer achter de dichtstbijzijnde boom verstopt. Als je dan hard genoeg zegt dat het ver verstopt kan zijn rennen de meeste hard weg en duurt het stiekem best lang voordat ze zoiets simpels gevonden hebben. Gelaarsde pionnen, sorry hiervoor.

Bij het avondeten zat ik weer aan de smurfentafel, dus geen kinderen die leuke verhalen te vertellen hadden. Het voordeel is wel dat je iets minder het goede voorbeeld hoeft te geven. Daardoor kon ik mijn bord veel te vol scheppen en gewoon lekker door blijven eten. Klungel maakte hier ook goed gebruik van. Hij nam gewoon meteen 2 volle borden mee.

‘s  Avonds was een quiz, voor mij was dit echter een mooi momentje om wat rust te pakken. Maar er moest ook nog wat geoefend worden want muziek en ik hebben voor de bonte avond nog iets leuks in de planning…

Maar over die rust gesproken, lief dagboek, het is al weer laat om morgen staat vroeg de wekker dus ik ga maar snel naar bed.

Sorry, comments are closed for this item.