Het EPISCHE Spel

Één EPISCHE dag

Deze dag begon voor de kinderen met een aparte situatie. Tijdens het ontbijt hadden Moppersmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf laten aankondigen dat zij afgelopen nacht Grote Smurf uit zijn paddenstoel hadden verstoten. Deze drie ‘heren’ – zoals zij deze dag genoemd wensten te worden – hadden de macht gegrepen. De andere smurfen en alle kinderen waren het hier niet mee eens. Dit werd tijdens het ontbijt en tijdens de lunch hevig kenbaar gemaakt door luid boegeroep. Deze tegenstrijd had later deze dag nog gevolgen… Maar eerst werd er in de ochtend strategoschaak gespeeld.

Strategoschaak

Bij strategoschaak mocht er – net zoals bij stratego – zelf een opstelling worden bedacht op de eerste drie rijen van het schaakbord. De enige regels waren dat de koning niet voorste rijen mocht staan en de pionnen niet op de achterste. Zo hadden de kinderen veel creatieve opstellingen bedacht en kon er gemakkelijk mat worden gezet omdat ze hun stukken strategisch goed hadden neergezet. Helaas had Dirk een mat in 1 gemist bij de opening tegen Xander, maar dit is in zijn andere potjes nog helemaal goedgekomen.

strategoschaak1

strategoschaak2

strategoschaak3jpg

Vossenjacht

’s middags was er een vossenjacht gehouden. De kinderen moesten in hun groepje door een woonwijk om rare figuren te vinden. Deze figuren, ofwel vossen, waren raar gekleed en deelden raadsels uit die opgelost moesten worden. Sommige vossen waren gemakkelijk te vinden, anderen weer wat moeilijker. Team Mystic en team vraagteken dachten bij een moeilijke puzzel goed door en hadden deze puzzel daardoor ook opgelost. Uiteindelijk heeft het merendeel van de groepjes alle vossen gevonden.

Speciaal was wel onze Piraat die een vos was. Met zijn speelgoedzwaard was hij natuurlijk een gevaar in de wijk. Dit leidde tot een melding van een buurtbewoner dat er ‘een man in de wijk aan het zwaaien was met een zwaard’. Drie politiewagens rukten uit om te kijken of er daadwerkelijk gevaar was.. Vossen zijn raar, maar uiteraard niet gevaarlijk. Zeker niet die van het Kempenkamp. Nadat we rustig hadden uitgelegd dat het om een spel van kamp ging was alles weer opgelost. De politie ging weg en het spel ging door.

vossen

Na de vossenjacht namen de drie Heren – HEER Mopper, HEER Klungel en HEER Potige – hun plaats op de troon weer in. Echter, de kinderen waren het zó niet eens met het beleid van deze drie heren dat er een coup werd gepleegd op de troon onder leiding van Baby en Hippe. Met knuppels werden de drie heren weer van de troon gestoten en kreeg Grote Smurf weer het gezag in het smurfendorp. Het was een afgang voor de drie smurfen. Er heerst weer vrede.

De opstand tegen de drie Heren

Huis vol opdrachten

Het avondspel was een huis vol opdrachten. Elk groepje moest zo snel mogelijk acht spellen voltooien. Zo moesten de groepjes bijvoorbeeld zaklopen, een woordenreeks maken, blikgooien en een hoge toren bouwen van jenga stenen. Niet voor elk groepje was elk spel even gemakkelijk. Een groepje kon een spel namelijk makkelijker uitvoeren als er ’s middags meer vossen waren gevonden bij de vossenjacht. Iedereen heeft zich ontzettend vermaakt. Uiteindelijk zijn de Secrets als eerste geëindigd!

geheimen2

geheimen

Om de dag goed af te sluiten wilde Kevin nog graag even waterspellen doen. Dit werd geregeld door Muzieksmurf die vervolgens een emmer water over Kevin heen gooide. Waterspellen zijn niet altijd wat je verwacht… toch?

Sorry, comments are closed for this item.