Levend Cluedo

Maandagavond werd de blokhut omgetoverd tot een kantoor van een spionnenorganisatie. De kinderen moesten namelijk uitzoeken wie er informatie naar de slechteriken heeft gelekt. Er liepen allerlei figuren rond wie ze konden ondervragen om zo tot een conclusie te komen. Zo had je bijvoorbeeld Djeems Band, de topspion van de organisatie, Quebert de ‘tech-guy’ en de baas Emma. Er bleek van alles te spelen tussen de personages, zo was er gesjoemeld met USB-sticks, er was een geheime relatie en iemand had de dochter van een maffiabaas in zijn huis ondergedoken. Veel groepjes verdachten Djeems Band en de onhandige S. Haarlok, maar alleen MI6 (Michael, Dirk, Kevin, Emily, Lars en Vlad) hadden uitgevogeld dat de stinkend rijke Parry (of het nu uitgesproken wordt als Parry of Perry is nog steeds onduidelijk) het toch gedaan had. Vooral Lucas en Guus waren op het verkeerde spoor gezet, want “Het is niet Parry, dat ligt véél te voor de hand.” De volgende ochtend vonden de kinderen een krantenartikel in de eetzaal waarin uitgelegd werd dat het onderzoek met succes was afgerond en dat Parry door het arrestatieteam is meegenomen.

cluedo2

cluedo1

Onderzoek betreffende het lek in spionnenorganisatie met succes afgerond

25-7-2016

BOXTEL – Het onderzoek rond het lek in de nationale spionnenorganisatie is met succes afgerond, mede dankzij het onderzoeksteam dat op de avond van 25 juli alle verdachten hebben ondervraagd. Het arrestatieteam is om 0:47 binnengevallen in het huis van een agent werkend bij de organisatie bekend onder de naam “Parry”.
Na stevig ondervraagd te zijn op het bureau heeft de verdachte toegegeven dat hij de informatie heeft verkocht aan bekende vijanden van de organisatie en de staat. De verdachte zegt dat al dat geld naar zijn hoofd is gestegen toen hij zich realiseerde dat hij nadat hij zijn droomauto, een Aston Martin Vanquish, had gekocht, nog steeds multimiljonair was. Hij heeft de avond van het onderzoek aan iedereen die het maar horen wilde luidkeels verteld “Ik ben rijk, ik ben heel erg rijk.”. Het motief van de verdachte was dat hij voelde dat hij onterecht behandeld werd door zijn baas. Hij zou voortdurend op het matje geroepen worden over de manier waarop hij zijn missies voltooide. De verdachte vertelde redelijk geïrriteerd dat zijn collega op bijna elke missie wel iets liet slingeren of iets verprutste, maar dat hij daarvoor nooit sancties heeft gekregen. De verdachte vertelde dat zijn uiteindelijke doel was om een nieuw hoofd van de organisatie aangesteld te krijgen.
Het onderzoeksteam heeft onder andere ook de agenten onder de naam “Djeems Band” en “S. Haarlok” als verdachten aangesteld, maar deze hadden allebei een watervast alibi. De heer “Band” heeft inderdaad een Cubaans meisje schuilgehouden in zijn appartement, wat het onderzoeksteam had vastgesteld. De reden dat hij haar heeft meegenomen heeft het onderzoeksteam echter gemist. De Cubaanse maffiabaas, waar het voorgenoemde meisje de dochter van was, had een prijs voor haar uitgeloofd, levend of dood. De heer “Band” heeft haar vervolgens om veiligheidsredenen meegenomen en in zijn appartement veilig gehouden.
De heer “Haarlok” zou een aantal USB-sticks hebben laten slingeren, maar er is uiteindelijk vastgesteld dat alle relevante USB-sticks terecht waren.
Huidig hoofd van de organisatie, “Emma”, heeft in een interview het volgende laten weten: “Ik heb Parry al langer willen ontslaan, dit komt als geluk bij een ongeluk. Ik ben in ieder geval enorm opgelucht dat het lek gevonden is en wij weer verder kunnen met onze dagelijkse bezigheden.”

De verdachte wacht momenteel zijn proces af in een gevangenis in Den Bosch. Het Ministerie van Justitie eist minimaal 7 jaar celstraf waarvan 2 jaar voorwaardelijk.

Sorry, comments are closed for this item.