Schaakspel met vermomde stukken

Deze ochtend hebben we een nieuw schaakspel gespeeld, eentje met vermomde stukken. Iedereen mocht zelf bepalen hoe de stukken op de achterste rij werden opgesteld. Dit leidde tot vreemde (op)stellingen op de schaakborden. Zo kon je de koning vast op de ‘rokeer’-positie neerzetten, of beide lopers op velden met dezelfde kleur plaatsen. Voor sommige kinderen bleek het even wennen, anderen waren snel gewend aan de nieuwe mogelijkheden die een zelf te maken opstelling hen bood. Zo wist Tomek tot tweemaal toe binnen 2 minuten zijn tegenstander mat te zetten. Op alle borden werd fanatiek gestreden. Team Mystic en Secrets bleek na 5 ronden het sterkste. De eindstand is als volgt:
Team Mystic 10
Geen ID 9
Sherlock Homies 7
? 9
Secrets 8
MI6 7

Sorry, comments are closed for this item.