Levend Stratego

Donderdagochtend was het weer tijd voor levend stratego. Om dit te spelen gingen de kinderen en smurfen naar een park in de buurt van de blokhut. Daar werd hen verteld dat er twee teams waren. Het eerste team hoorde bij Klungelsmurf en bestond uit Het Wilde Oosten, de Apachen en de Maffiakatten. Het andere team hoorde bij Brilsmurf en bestond uit de Cowkids, de Terminators en De Coole Toekans.

Het team dat bij Brilsmurf hoorde bedacht dat Jelte, als vlag, de boom in kon klimmen. Hoewel het andere team het er niet mee eens was, zorgde dit ervoor dat de eerste ronde de vlag veilig was en dat de ronde dus met gemak door het team met de Cowkids, de Terminators en De Coole Toekans gewonnen werd.

DSC03893

In de tweede ronde mochten de vlaggen niet meer in de boom klimmen, zodat de minder ervaren boomklimmers niet uit de boom zouden vallen. Wel werd er slim gebruik gemaakt van klimrekken en buizen in de speeltuin. Uiteindelijk wist weer het team van Brilsmurf de vlag beter te beschermen dan het team van Klungelsmurf.

De derde ronde was een lange ronde van massale gecoördineerde aanvallen van beide teams. Deze werden keer op keer tactisch afgeslagen. Nadat was vastgesteld dat de minst voor de hand liggende speler, de geblesseerde Daphne, de vlag had, wist Tomek voor de tweede keer dit spel de vlag te tikken.

DSC03899

Sorry, comments are closed for this item.