Goudklompjes zoeken

Het laatste “echte” spel van de week vond plaats op vrijdagmiddag. Vanavond is er nog de bonte avond, maar het punten-gedeelte van het kamp werd vandaag afgesloten met het goudklompjes zoeken. Het uiteindelijke doel voor de groepjes was het bouwen van een totempaal. Deze zou beoordeeld worden op mooiheid, creativiteit en hoogte.

Het was nog niet zo simpel om die totempaal te bouwen, want er mochten alleen voorwerpen gebruikt worden uit de winkel van Knutsel. Knutsel wilde in haar kassa alleen maar goudklompjes, dus díe moesten de kinderen eerst vinden. Maar waar liggen die goudklompjes dan? Nadat de kinderen via een hindernisbaan hun goudzoekersuitrusting bij elkaar hadden gerend, mochten ze beginnen met het puzzelen van de (schat)kaart van Weert. Het rode kruis liet zien dat het goud op de blokhut verstopt lag. Maar waar? Een deel was te vinden door gewoon goed te kijken. Onder de tafel, achter de schuur en zelfs aan de waslijn waren goudklompjes te vinden. De goudklompjes met de hoogste waarde waren echter wat moeilijker verstopt en pas goed te vinden door de bonuspuzzels op te lossen. Marius bleek hier erg goed in en wist menige puzzel voor zijn groepje op te lossen. Voor elke opgeloste puzzel kreeg het groepje een hint voor waar het goudklompje verstopt was. “Waar de smurfen zich thuis voelen” leidde de kinderen bijvoorbeeld naar een goudklompje onder het papier op de deur van het leidinghok.

De kwaliteit van de totempalen verschilde nogal, maar uiteindelijk waren het De Coole Toekans die er met de winst vandoor gingen. Volgens de jury had hun totempaal alles: hij zag er mooi uit, behoorde tot de hoogste en er waren duidelijk creatievelingen aan het werk geweest.

Eindstand:
Het Wilde Oosten 7
Apachen 9
Maffiakatten 8
De Coole Toekans 10
De Terminators 6
Cowkids 5

Sorry, comments are closed for this item.